„Valamit mond, megtegyétek!”

november 3, 2009    
Kategória: Tanítás

Rozsalyi Magdi és PaliJános Evangéliuma 2. rész 1-10.

Jézus édesanyjával egy menyegzőn vett részt Kánaánban. Ez ideig még nem nagyon mutatta meg magát az embereknek. Igazából nem tudták, hogy ki ő, Mária és József fiának mondták.

Az ünnepség még javában folyt, amikor nagyon kellemetlen helyzet állt elő. Elfogyott a bor. Mindenki, aki illetékes volt a szervezésben, összedugta a fejét: Mit tegyünk most? Mária tudta a megoldást. Ő tudta ki Jézus valójában. Szólt Jézusnak, hogy elfogyott a bor, de Jézus elhárította: „Nem jött el még az én időm.” Mária nem tudta, mire készül Jézus, de azt mondta a szolgáknak: „Valamit mond, megtegyétek!”

Volt ott hat kőveder...

Volt ott hat kőveder...

Volt ott hat kőveder, a tisztálkodási szokás szerint, amelyek üresek voltak. Jézus azt mondta a szolgáknak, hogy töltsék meg a vedreket vízzel. Amikor színültig töltötték a kőedényeket, akkor Jézus azt mondta, hogy vigyenek a násznagynak. A násznagy azonnal hivatta a vőlegényt és megkérdezte, hogy a jó bort miért ekkora tartogatta?

A bor, a bibliában az öröm jelképe. Kifogytak az örömből. Hiába valónak érezték az életüket.

A szolgáknak, a kővedret megtölteni, nem volt kicsi feladat. A kővederbe 2-3 méta fért. 1 méta 40 liternek felel meg, tehát ezek az edények akár 120 literesek is lehettek. Nem a vízcsapból folyt a víz, sőt valószínűleg a kút sem az udvaron volt. A szolgák a kővedreket színültig töltötték. Nem voltak restek, pedig lehet, hogy nem is értették, miért kell ezt most elvégezni, mégsem végeztek fél munkát.

Engedelmesség! Jézus nem kér olyat, amit nem tudsz megtenni. A csodát nem a szolgák csinálták, hanem Jézus, de ők élték át! A násznép nem igazán tudott az egészről, ők csak élvezték azt az áldást, ami szolgák engedelmességének gyümölcse volt. Nem tud csodát tenni veled, ha nem végzed el a feladatodat!

Kánai mennyegző

Kánai menyegző

Csak azok élhették át a csodát, akik ott szolgáltak körülötte, meghallották a hangját és megcselekedték, amit kért.

Ezek a kővedrek üresek voltak, pedig a törvény szerint ezeknek tele kellett volna lenni. Mennyire működőképes a törvény az életünkben? Egy hideg, üres törvényvilág volt, de Te ma ebből a hideg, üres törvényvilágból átmehetsz a kegyelembe. Ez a Jézussal való találkozás eredménye.

A te edényed, a te életed üres, vagy tele van hiábavalósággal, akár szeméttel? Tisztítsd ki és töltsd színültig Isten Igéjével, szavával, hogy az ő szava benned borrá tudjon változni, és Isten rajtad keresztül meg tudjon vigasztalni, vidámítani másokat.

Rozsályi Magdi

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “„Valamit mond, megtegyétek!””
 1. Attila szerint:

  Kedves Magdika
  Könnyű azt mondani,hogy „VALAMIT MOND MEGTEGYÉTEK”No de mi van akkor,ha MEGTESZED AMIT ISTEN MOND NEKED,de a sátán valóságos hadsereggel vesz körül.Lehet ugyan hogy azokban kővedrekben jelképesen ugyan Benne Van A JÓ BOR,ISTEN SZENTLELKE DE AZ VALAMILYEN AKADÁLY FOLYTÁN NEM TUD TÚLCSORDULÓAN,MINDENT ELÁRASZTÓAN KIÁRADNI.Olyankor mi van,ha belőled TÚLCSORDULÓAN KIÁRAD ISTEN SZAVA,DE AKIKHEZ SZÓLSZ CSORDULTIG TELE VANNAK UGYAN SZENTLÉLEKKEL
  DE OLYANOK MINT A LEDUGÓZOTT BEPECSÉTELT BOROSPALACK.Úgy érzed,hiába mondod a II.Korinthus I0.4-5-öt,az Ézsaiás 29.I7-20-at,az I.Péter 5.6-8-at,a Filippi 2.5-11-et.Az IGAZI HÍVŐK hallgatnak,a Carlo Borgia féle vallásos képmutatók meg úgy viselkednek mint a Zsoltárok Könyve 58.részében írja Dávid.Ha ezeket hagyjuk működni ELMARADNAK JÉZUS CSODÁI AZ OTTHONUNKBAN,A GYÜLEKEZETÜNKBEN,A SZOLGÁLATUNKBAN.
  3 hete 3 gyülekezet volt összvonva,legalább I000 ember.Az egyik lelkész föltette a kérdést.”Testvérek!Megkérdezem,KINEK VOLT MONDJUK AZ ELTELT I2 ESZTENDŐBEN KOMOLY IMAMEGHALLGATÁSA?EGY KEZET SEM LÁTOK!NA LÁTJÁTOK TESTVÉREK EZ A BAJ!ÉBREDÉSRŐL BESZÉLÜNK ÉS NINCS KOMOLY IMAHÁTTERÜNK?!PERSZE,HOGY AZ ELSŐ CSATÁBAN POFÁNVER,LETERÍT AZ ELLENSÉG.HIÁNYZIK AZ A LÖKÉS AMI KILÖVI A PALACKBÓL A DUGÓT ÉS KIÁRAD BELŐLETEK AZ ÚR SZENTLELKE ÉS ELMOSSA,ELSODORJA AZ ELLENSÉG GONOSZ EREJÉT.”MERT A MI FEGYVEREINK PEDIG NEM TESTIEK,HANEM ERŐSEK AZ ISTEN KEZÉBEN.EZEKKEL ROMBOLUNK LE MINDEN OKOSKODÁST ÉS MAGASLATOT AMELY AZ ISTEN ISMERETE ELLEN EMELTETETT.”Miről is van szó?Mik ezek a fegyverek?Testvérek föl van sorolva az Efézusi Levél 6.része 11-19-ig terjedő igeszakaszában.
  I.) Az GAZSÁGOSSÁG ÖVE
  2.) Az IGAZSÁG MELLVÉRTJE
  3.) A BÉKESSÉG SARUJA
  4.) A HIT PAJZSA
  5.) A LÉLEK KARDJA
  6.) Az ÜDVÖSSÉG SISAKJA
  7.) A DICSŐSÉG PALÁSTJA
  Testvéri Üdvözlettel Attila

Kérlek, írd meg a véleményed!