10 éves üzenet, amely még ma is aktuális

január 7, 2012    
Kategória: Hírek

Részletek Sergió Scataglini 2002. október 4-én Budapesten elhangzott szolgálatából

(Tőke Ferenc jegyzetei alapján)

Argentína – a 80-as évek ébredési hulláma után – az ezredforduló tájékán, morális, gazdasági és politikai összeomlásba süllyedt. Emlékszünk a nyomasztó hírekre.
Feltette valaki a kérdést Sergiónak: hogy lehet az, hogy ekkora ébredés után ilyen összeomlás következett Argentínában?
Ahelyett, hogy védeni kezdte volna a helyzetet, az Úr bocsánatkérésre vezette őt az argentin gyülekezetek állapotával és gondolkodásával kapcsolatban.
2002-ben, ezen a megbánáson keresztül üzent az Úr Magyarországnak is.

Tanulságos!

Argentínában  örvendeztünk a sok ezer megtérőnek, befogadtuk  gyülekezeteinkbe őket és örültünk, hogy a gyülekezetek duplájára, háromszorosára, vagy tízszeresére nőttek. Ennyivel meg is elégedtünk és nem léptünk tovább az Úrral. Mindenki a saját gyülekezetére figyelt. Nem hoztunk létre egy nemzeti imahálózatot, nem jöttünk össze mi vezetők, hogy nemzeti ima és evangelizációs tervet készítsünk. Nem küldtünk ki misszionáriusokat az üzleti,  az oktatási, a politikai, stb. területekre, hogy átformáljuk a társadalmat, csak mindenki a saját gyülekezetével és programjaival foglalkozott. Elfelejtettük, hogy az ébredés nem a helyi gyülekezetről szól, hanem csak megérinti a helyi gyülekezetet, hogy rajta keresztül megérintse az egész társadalmat.
Csak a 2001-es év végén, a krízis mélypontján kezdtek az egész országból összejönni pásztorok, hogy imában keressék az Urat és együtt kérjék, mentse meg a nemzetet.

2002-ben azt üzente az Úr – nekünk, magyaroknak – Sergió által

– Nem kell megvárnotok, a krízist ahhoz, hogy együtt imádkozhassatok, nem kell megvárnotok, hogy pusztulás sújtsa a földet, hogy elkezdjetek végre együtt könyörögni. Már most 2002-ben fogadjátok el az ébredést Magyarországon, nem kell várnotok. Egyesüljetek a többi gyülekezettel, ne ítéljétek el a többi testvéreteket, ne ítéljétek el a többi gyülekezeteket. Ne irigykedjetek a sikeres munkára, ne nézzétek le, ne kicsinyeljétek le a kis „haldokló” szolgálatokat, inkább szervezzetek közbenjárást értük.
Ne kritizálj, imádkozz!
Találkozzunk mind a keresztnél!

Ti azt mondjátok, hogy vártok az Úrra és vártok az ébredésre…
Nekem pedig az az üzenetem számotokra, hogy azt mondja Isten:
– Én várok rátok. Ha együtt összefognátok, meglátnátok az ébredést ezen a földön!

Budapest, 2002 október 4.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!