2010. hajnala

január 4, 2010    
Kategória: Misszió, Vajdaság

2010. második hajnalán indultunk újra a Vajdaságba. „Érdekes” módon megint rossz időt fogtunk ki, pedig már előzőleg + 20 fok körüli idő is volt, így megint -10 fokos fagyban, hóban lehetett lehetőségünk szolgálni.

Most is tapasztalhattuk, hogy az aratás elközelgetett, és Istenünknek nagy tervei vannak a Szerbiában élő emberekkel. A családlátogatások során és az Istentiszteletet követően kilenc ember adta át szívét az Úr Jézusnak, dicsőség Istennek.

Sajnos egyre gyakrabban találkozunk az okkultizmus erőivel. Az egyik családnál súlyos baj tárult a szemünk elé, ami a varázslás idézett elő. A harag és a gyűlölet mindig rossz tanácsadó. Isten Igéje azt mondja, hogy a gonoszt jóval győzzük le. Ez a győzelem titka, hiszen a Gonoszban semmi jó nincs, képtelen a jóra, ezért a saját harcmodorával és eszközeivel nem győzhetünk ellene, csak azzal, amivel Ő nem rendelkezik, a jóval. Jézus, a példaképünk, és Ő úgy győzött a gonosz fölött, hogy hagyta magát legyőzetni a gonosz által, a látszólagos vereség, örök győzelmet rejtett magában, mely által mi is győztesek lehetünk, ma is. Mindenki annak a szolgája, akinek engedelmeskedik, vagy a gonoszt szolgáljuk, azáltal, hogy bűnben élünk, vagy Jézust szolgáljuk és hiszünk kegyelemben, hogy az Ő vére megmosott minket minden szennytől. És Ő ad erőt a gonosszal szemben, hogy a jóval le tudjuk őt győzni. Ezt az örömhírt visszük az emberek közé, az olyan sötét helyekre, ahol családtagok varázslással átkozzák egymást. Egy ilyen családban egy apuka halálos beteg lett, évek óta tehetetlenül fekszik, teljes ápolásra szorul, emberileg nincs kilátása a gyógyulásra. Az egyik családtag, ki nem volt részes az átkozódásba, és varázslásba, csak figyelője és szemtanúja volt a családi tragédiának, sírva tért meg Istenhez, bűneire bocsánatot kérve. Isten hatalmas, hogy világosságot vigyen a sötétbe, békességet a harc helyébe, szeretetet a gyűlölet helyébe, ilyen Urunk van, nincs hozzá fogható!

Külön öröm volt számunkra, hogy két szerb család is megtért, a családlátogatások és az Istentisztelet során is. Az Úr készíti a szíveket, szomjasak és éhesek az emberek az igazságra, ezért hálásak vagyunk Istennek. Ez erőt ad a szolgálatra a nehéz körülmények között is.

Erősíti az Úr Péterrévén a gyülekezetet, felállítottuk a presbitériumot és a diakóniát.

Az Istentiszteleti helységünk, hála az Úrnak de újra és újra kicsinek bizonyul, nagyon nehezen férünk be, egyre többen és többen jönnek. Imádkozzunk, hogy az Úr fakasszon forrásokat, hogy az elkezdett építkezést be tudjuk fejezni, kb. 500 ezer forintra lenne még szükség, hogy nagyon alapszinten, de már használható helységet kapjunk. Kérünk, hogy Ti is imádkozzatok ezért az áldásért.

Egy másik család, ahol csak az asszony megtért hivő, borzalmas körülmények között laknak. Elkezdett beomlani a tető, és villanyuk sincs, most egy sötét zugban laknak, ahol még tart a tető. Fantasztikus volt az asszony, Zsuzsa hitvallása: Gábor testvér, én boldog vagyok annak ellenére, hogy a házam ilyen rossz állapotban van, tudom, hogy az Úr velem van és ez nekem elég. Ezekben a végtelen egyszerű emberekben hatalmas hit lakozik, örülünk, hogy közöttünk szolgálhatunk, ők a névtelen hithősök. De a mennyben fel van írva a nevük, és az Úr büszke rájuk.

Drága Testvérünk szeretnénk neked ezúton is nagyon boldog Új Évet kívánni!

Isten nagyon szeret Téged, Ő most is munkálkodik, a fejed hajszálait is számon tartja, minden okod meg van az örömre.

Kívánjuk, hogy Isten békessége, szeretete és öröme legyen állandó Benned, erősödjél meg az elhívásodban, és legyél bátor és erős, hogy tudjál hitben élni!

Testvéri szeretettel: Gábor és Etelka

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!