A hatalom az Úré!

január 5, 2013    
Kategória: Misszió, Vajdaság

„Az Úr az ő szent templomában, az Úr trónja az egekben; az ő szemei látják, szemöldökei megpróbálják az emberek fiait. Az Úr az igazat megpróbálja, a gonoszt pedig, az álnokság kedvelőjét, gyűlöli az ő lelke.” (Zsolt11,5)

Az elmúlt hónapokban is a megpróbálás időszakában voltunk. De erős segítségünk és pajzsunk maga az Úr volt. A próba egy segítség számunkra, hogy jobban lássunk és megismerjük még inkább önmagunkat, mi van a szívünkben? Ezáltal tisztít minket az Úr, mint a szőlőműves a szőlővesszőt, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Valóban mennyire kiderül, hogy Nélküle semmik vagyunk. Nem tudunk szeretni, megbocsájtani, örülni, képtelenek vagyunk bármi jóra az Úr nélkül. „Senki sem jó, csak egy, az Isten.” (Mrk10,18) Tele van szívünk hálával, hogy az Úr elküldte a Szent Szellemét, Aki által van erőnk, és útba igazításunk, tudunk szeretni és tanulni.

Az Úr nagy erőkkel munkálkodik a Vajdaságban, és nem szűnik meg szeretni, ez valami csoda! Minden reggel megújul az Ő kegyelme, és a tékozló fiakra vár. Hirdetjük az Igét, mert az alkalmas voltunk Tőle van. És a kitartást az Úr jutalmazza, mert nemcsak vetünk, hanem aratunk is. A gyülekezetek erősödnek Péterrévén, Horgoson, az Úr szaporítja a gyülekezeteket az üdvözülőkkel, és erősíti az ő népét. Sajnos Magyarkanizsán nagyon erős falakba ütközünk, de várjuk az Úr szabadítását.

(A képek után a cikk folytatódik)

[svgallery name=”2013_01_02_Szerbia”]

A decemberi hónapunk is nagyon áldott volt az Úrtól. Vihettünk a rászorulóknak tűzifát. Igyekeztünk elsősorban a hitünk cselédeivel jót tenni az Úr tanítása szerint, Gal6,10: „Annak okáért, míg időnk van, cselekedjünk jót mindenekkel, kiváltképpen pedig a mi hitünknek cselédeivel.” Nagy öröm volt, hogy ezen keresztül is megtapasztalhatták, hogy az Úr gondot visel és megbecsüli a gyermekeit, akik neki szolgálnak. Az adományt a favásárlásra a Kelet Európa Missziótól kaptuk.

A karácsonyi evangélizációnk majdnem füstbe ment terv lett, de az Úr, mint oly sokszor, hagyta az utolsó percre a megoldást, hogy annál inkább nagyobb legyen az öröm, az Ő dicsőségére. Nagyon sok gyermeknek az egyetlen ajándék az évben, amit karácsonykor kap tőlünk az evangélizáción. Sok gyermek sajnos még a születésének a napját sem tudja, így születésnapi ajándékot sem kap, ezért mindig nagy hálával vagyunk az Úr felé, hogy gondoskodik arról, hogy megajándékozhassuk a várakozó gyermekeket. A csomagokat a Kelet Európa missziótól és a Fóti Ökumenikus Gimnáziumtól kaptuk, nagyon hálásak vagyunk, hogy ezáltal lehetővé tették, hogy örömet szerezhessünk a gyermekeknek.

A péterrévei gyülekezet egyik fiatal tagja kijött a börtönből. Nagy öröm volt bennünk, hogy még mielőtt bevonult a börtönbe megtérhetett, az Úrral való kapcsolat tartotta a börtönbe (ott sikerült leszoknia a metadonról is), és az, hogy a gyülekezet imádkozik érte, van hova hazajönnie. Sajnos a férje, akivel egyszerre kerültek börtönbe még bent van, és emberileg nézve, lehet, hogy több évre is elítélik, de imádkozunk, mert az Úr tud csodát tenni. A jó az, hogy Jézussal jár a börtönben és arról ad számot a leveleiben, hogy a Szent Szellem tanítja és erősíti őt. Nagyon nehéz a fiatal párnak, hiszen vasárnap házasodtak össze (május 6-án) és kedden már börtönben voltak egymástól szétválasztva, de az Úr megsegítette őket, hogy lehetőséget adott nekik a megtérésre, amit ők nem is utasítottak vissza. Kimondhatatlan szeretet van az Úrban! Az is nehezíti a fiatalasszony sorsát, hogy a hitetlen rokonsága mindenáron a válásra akarja rábeszélni, de ő már tudja, hogy mit jelent a szövetség! Ha az Úr indít, akkor kérünk, hogy imádkozza ezért a fiatal párért. Nagyon szeretik az Urat és egymást.

A következő ima témánk, amiért szeretnénk, ha imádkoznátok, hogy a jövő héten Jan. 7-9-ig egy Ifjúsági tábort fogunk tartani Péterrévén. Nagyon nehéz sorsú fiatal a többség, borzasztó életkörülmények között élnek, szeretetet nem kapva. Nagy szükségük van arra, hogy meg tanulják meghallani Isten hangját, erről fog szólni a három napos tábor. Nagyon hálásak vagyunk a Skót Aratás Gyülekezetnek, akik imában és anyagilag támogatták ezt a tábort. Nagyon jó testvéreink.

Istenfélelemmel nézünk a 2013-as év elé, tudjuk, hogy nagy dolgokat tervezett az Úr minden hívő számra. imádkozunk, hogy az Eklézsia betöltse azt a küldetést, amiért itt van a földön. Minden egyes ember, férfi és nő és gyermek számít, kívánjuk, hogy mindannyian meghalljuk az Úr hangját, és legyünk Szent Szellemmel telve, hogy erőnk legyen a véghez vitelre örömmel, békességben.

„Legyetek ti is béketűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úrnak eljövetele közel van. Ne sóhajtozzatok egymás ellen, atyámfiai, hogy el ne ítéltessetek: ímé a Bíró az ajtó előtt áll. Például vegyétek, atyámfiai, a szenvedésben és béketűrésben a prófétákat, akik az Úr nevében szólottak.” Jak5,8-9

Legyetek békességben Testvéreink, Jézus közel!

Szeretettel,
Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!