A koszovói és albániai missziós út

október 15, 2009    
Kategória: Hírek

Néhányan már hallottátok a bizonyságtételemet a gyülekezetben a múlt szombaton arról, hogy miért is mentünk ki Koszovóba, utána meg Albániába. Erről szeretnék néhány szót írni, amit képekkel is illusztrálnék.

A csoportOktóber elsején reggel indultunk el egy fiatal és jókedvű csapattal Koszovóba. Isten végig megőrzött minket, illetve járműveinket balesetektől, és műszaki hibáktól, pedig jártunk meredek hegyeken, meg nagyon rossz minőségű utakon is.

Rossz útAmikor átléptük a koszovói határt, olyan fejlődést tapasztaltunk Szerbiához képest, hogy ha valaki elmesélné, szinte hihetetlennek tűnne. Az út széle tele volt nyitott boltokkal, a gumistól kezdve a bútorboltig az élelmiszer boltokon át. Pedig már este 18-19 óra körül jártunk, és minden nyitva volt, és nagyon jól kivilágítva.

RandyéknélMásnap reggel Pristinából tovább is utaztunk Malisevába, ahol egy amerikai misszionárius házaspár látott minket vendégül, és ahol az esti ifjúsági alkalmon tettünk bizonyságot. Másnap vettünk alap élelmiszereket, amiből kb. 20 élelmiszercsomagot állítottunk össze, hogy megajándékozhassunk néhány szegény nagycsaládot Pristinában, illetve Prizrenben. Volt egy hely, ahol legalább 20 kisgyerek várt minket egy pincében, nekik adtunk édességet, illetve chipszet.

Sok szegény gyerekNo meg persze az evangéliumot is, amit gyerekénekeken keresztül sikerül átadni. Reméljük, hogy valahogy a szívükbe zárták az örömhírt, és ha felnőnek, ennek a hatása érvényesülni fog.

a 8 szegény család

Olyan családokhoz is vittünk élelmiszercsomagot, akik sátrakban laktak…

Vasárnap este pedig megérkeztünk Tiranába, ahol találkoztunk az ottani barátainkkal, illetve pásztorokkal. Este részt vettünk az esti istentiszteleten. Itt Imre prédikált, néhányan bizonyságot tettek közülünk, illetve a dicsőítésben is bekapcsolódtunk néhány dal erejéig.

Albán szolgálókkalMásnap vásároltunk számítógépeket, és iskolai tanszereket (füzeteket és írószerek), amiket át is adtunk az iskolában lévő tanároknak és tanulóknak.

Délelőtt meglátogattuk azt a kórházat, ahova a Kelet-Európa Misszió egy röntgen gépet szerzett Svájcból.

Délután pedig elmentünk az iskolába, ahol két csoportban is adtunk elő egy történetet, ami bemutatta, hogy az emberek milyennek képzelik el Istent, és hogy milyen is Ő valójában.

Az egyik számítógépAz út nagy áldás volt mindenki számára, a csoportban mindig jó hangulat uralkodott, így a hosszú út ellenére, ha kifáradva is, de felüdülve értünk haza.

És végül hadd osszak meg néhány képet Tiranáról a gyönyörű hegyeivel, illetve a misszió központtal, a Qendra Stefannal, ahol a missziós szervezetek tartják egymással a kapcsolatot!

Aki szeretne még több képet látni, az ide kattintva megtekintheti a képgalériát!

Végül október 9-én kora reggel értünk haza egy kis kalanddal a szerb hatóságok miatt, ezúton is köszönet nekik…

Szeretettel:  SzFeri

A misszió központ Imrével
Tirana2

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

7 válasz   “A koszovói és albániai missziós út”
 1. admin szerint:

  Köszi Feri az érdekes leírást! Képzeld, ez az Élő Ige weboldalán a jubileumi 100. cikk…

  Ezek a posztok inkább szöveges információk közlésére szolgálnak, a képek csak kiegészítők. Szívesen látnánk, egy külön galériában az említett sok-sok képből egy válogatást is!

 2. Szilágyi Feri szerint:

  Kedves Attila!
  Jó ötletnek tartom a kép válogatást egy külön galáriában, úgyhogy majd a segítségeddel ezt szívesen meg is csinálnám! :-)

 3. Szilágyi Feri szerint:

  Kedves Mindenki!

  Elkészült végre a képgaléria, nézzétek meg bátran!!

 4. Gabor szerint:

  Hol is?

 5. SzFeri szerint:

  Hát ha „az ide kattintva” szövegre klikkeltek rá a cikk végén, akkor automatikusan meg fogja nyitni a galériát.
  Jó szórakozást hozzá! :-)

 6. SzFeri szerint:

  Hát mert gondoltam, hogy ha valaki elolvassa a szöveget, annak egyértelmű lesz! :-)

Kérlek, írd meg a véleményed!