A Menny Királysága

február 13, 2010    
Kategória: Tanítás

Jézus szolgálata elején tanítványokat hívott el, mert tudta, hogy az Atya tervében a Királyság növekedéséhez szükség lesz olyanokra, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, és képesek bármit megtenni annak érdekében, hogy megragadják azt. Az „ettől kezdve” szavak nyomatékosítják, hogy eljött valaminek az ideje. Meg kell változtatni a gondolkodásmódunkat, mert eljött az ideje a Királyságnak. Valaminek eljött az ideje, ami forradalmi módon meg fogja változtatni ember és ember, Isten és ember kapcsolatát. A királyság nem a gyülekezet, a királyság ereje mindenre kihat, a gyülekezetből kifelé, a gyülekezet határain túl megváltoztatja a társadalmat.

A Menny Királysága az elhagyással kezdődik

Mint minden cselekedetében, Jézus most is valami olyat tesz, amivel Szavainak erejét és időszerűségének súlyát mutatja be. Ő mindig, ha Szól, azt élő cselekedet követi. Onnan tudjuk, hogy Isten Szava szólt hozzánk, hogy a hallott Szó élő erőként, megmozgató hatalomként változásra hív, és a győzelemre vezet. Ha a Király szól hozzánk, remény és hit tölti be szívünket, szellemünket, kijelentést kapunk a legnagyobb kudarcok között is, és „Isten népe felbátorodik és CSELEKSZIK” Péter csodálatos halfogásának története Lk, 5-ben részletesen beszámol a történtekről. Péter találkozása és megtapasztalása Jézussal és az Ő SZAVÁNAK EREJÉVEL olyan meggyőző hatással volt rá, hogy azonnal képes volt elhagyni mindent, csakhogy az egész életét alárendelje az Úrnak.

Péter és társai olyan emberek voltak, akiknek nem volt társadalmilag jó pozíciójuk, egzisztenciálisan megalapozott jövőjük, legtöbbjük írástudatlan emberként a napi halászatból tartotta fenn magát és családját. Érthető, ha belefáradtak egy sikertelen éjszakai halászatba. Sokszor vagyunk mi is hasonló helyzetben: belefáradva kötözgetjük szétszakadt hálóinkat a parton, és azon tűnődünk, vajon lesz elég erőnk a következő műszakra? Mivel a természet uralkodik az emberi folyamatokon, nap-nap után újra és újra kievezünk a tengerre, és sikertelenül szállunk partra, mert nem volt Mennyei kijelentésünk, hová, mikor és hogyan vessük ki a hálót?

Ahhoz, hogy mindent otthagyva kövessük az Urat, valóban szükségünk van a Király hívó szavára, a mennyei Királyság kijelentésére: HOVÁ, MIKOR ÉS HOGYAN? Ezekre, a kulcskérdésekre választ kapva, Péterék képesek lettek elhagyni MINDENT, és talán nem is sejtették, hogy a világ legnagyobb átformáló munkájában lesznek kulcsemberek, akik valóban hatással lesznek az egész emberiségre. Az apostolok aktív munkája nyomán megváltozott a társadalom, kultúra és ledőltek a hamis vallások bálványai. Ilyen izgalmas időket élhetünk át, ha mi is engedelmeskedünk az aktuális élő Szónak. Hová, mikor, hogyan? Ezen az úton bátran elindulhatunk, hiszen Jézus így hív: Kövess engem! Vele együtt győztesek vagyunk!

  1. A királyság terjedéséhez tanítvánnyá kell válnunk, és tanítványokat kell képeznünk.
  2. Megtérni, megváltoztatni a gondolkodásmódunkat. Miért? Mert eljött a Királyság ideje.
  3. A királyságban forradalmi módon megváltoznak a kapcsolatok ember-ember, Isten- ember között, az egész társadalomra kihatással van ez a folyamat.
  4. Onnan tudjuk, hogy Isten szólt, hogy hit, remény jön a szívünkbe, és bátorsággal tudunk cselekedni.
  5. Ha elég volt a napi kudarcokkal teli robotolásból, igényeljük Isten aktuális élő szavát, kijelentését.
  6. Ő bele vezet minket a királyság csodálatos munkájába, és győztesként állunk az Ő oldalán.

Muzslai Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!