A tető is elkészült

november 2, 2009    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Az első gerendák...Újra megtapasztaltuk Istenünk gondviselését. Az előző utunk során, a falakat építettük fel Péterrévén, a Budai Református Gyülekezet adakozásából. Hálásak voltunk, hogy ennyi mindent el tudtunk végezni abból a pénzből, amit kaptunk, viszont a folytatáshoz már nem volt elég. Ennek ellenére meghirdettük, hogy két hét múlva elkezdjük a tetőt ácsolni, fogalmunk sem volt még, hogy miből. Az egyik kedves testvérünk, aki akkor volt először velünk a misszióban Péterrévén, amikor a falakat raktuk, az Úr indíttatásából egy nagyobb összeget adományozott az épület folytatásához és a hiányzó összeget pedig az ismerőseitől kölcsön kérte. Az utazás előtti nap kaptuk meg a pénzt, de végig reménységünk volt, hogy az Úr megsegít minket, mert szereti a Vajdaságot, Péterrévét, a missziót, az ottani drága embereket. Ez az Ő munkája és az Ő háza. Így összeállt a pénz, hogy a tetőt elkezdhessük építeni. Kevés híján majdnem az összes faanyagra összejött a pénz, így egy csekély fennmaradással, de meg tudtuk vásárolni a faanyagot a tűzépen, ahol már jól ismernek bennünket, rendszeresen bizonyságot teszünk ott is.

Ők fogják tartani a tetőtA tető ácsolásában megint az Inárcsi Pünkösdi Gyülekezet, a Gyermekeink és az ottani Testvérek segítettek. Olyan jó megtapasztalni, hogy az igen mostoha körülmények ellenére, ahogyan ott lakunk, mégis jönnek a testvérek segíteni, kényelmünket félre téve örömmel szolgálunk. Isten hatalmas és jó.

Istenünk nemcsak a fizikai házat építi, hanem a szellemi házat is, az Ő Egyházát Szerbiában.

Holló Attilával az Adai pásztorral tartottunk ima alkalmat, amit szeretnénk folytatni. Hisszük, hogy ennek már most is, de a későbbiekben is nagy jelentősége lesz. Szeretnénk, hogy, mint ottani pásztorok, összefogva imádkozzunk Vajdaságért, Szerbiáért, azért a régióért, ahol szolgálunk. Rendkívül fontos az egység, mert Jézus így szeretné, hogy az Ő népe szeretetben, egy akaratban legyen. Isidor, a Zentai pásztor is részt vett volna az ima alkalmon, de akadályba ütközött. Örültünk, hogy Szabó Viktor a Szabadkai Pünkösdi Gyülekezet pásztora meglátogatott minket Péterrévén. Jó volt beszélgetni vele a közös jövőről és Isten királyságának építéséről Szerbiában.

Szinte el is készültA családlátogatások során igen erős szellemi megtapasztalást éltünk át. Három hónapja egy fiatal 24 éves lány kábítószer túladagolásban meghalt. Az Ő édesanyját látogattuk meg, ki azóta kétszer is öngyilkossági kísérletet követett el. A férjével közösen elhatározták, hogy mind a ketten öngyilkosok lesznek. Most találkoztunk vele először. Megdöbbentő volt, ahogyan elmondta, hogy a családjukat megátkozták, folyamatosan egy boszorkánysággal foglalkozó nő rontja a családjukat. Nagy félelem jött a családra, ezért elhívták a pravoszláv papot, hogy segítsen nekik (ők szerbek). A pap azt mondta, hogy nem kell komolyan venni az ilyen dolgokat, de azért szentelt vízzel mindent meglocsolt, és még a hölggyel is itatott. Ezek után halt meg a lányuk. Majd az anyuka kétszer öngyilkosságot követett el, a fizikai állapota is erősen megromlott, meggörnyedt, a fejét alig tudja mozgatni és szinte folyamatosan be van dugulva a füle. Miközben beszélt, folyamatosan imádkoztunk a bensőnkbe, hogy az Úr adjon neki egy tiszta pillanatot, a saját gondolataitól, hogy az evangéliumot elmondhassuk neki. Az Úr meghallgatott minket és segítségére jött az asszonynak. Tudott figyelni és megértette, hogy csak egyedül Jézus Krisztus vére tud minket megmosni, Ő általa vagyunk tiszták. És, hogy Ő átokká lett a kereszten, hogy nekünk már ne kelljen átkok alatt élnünk. El tudta hinni, és Isten kegyelméből be tudta fogadni az evangéliumot, Jézust. Azt láttuk meg, hogy, aki keres, az talál, ahogyan az Igében van, mert ez az asszony is kereste a megoldást, csak rossz helyen, de Isten a szíveket nézi, milyen csodálatos is ez! Mikor imádkoztunk érte olyan átélése volt, hogy szinte még az arca is megváltozott, kisimult. Később Ő úgy mondta el, hogy a lábait sem érezte, mintha repülne, egy hatalmas békét kapott a szívébe, meg tudott nyugodni az Úr szeretetében. Másnap azt mesélte el, hogy úgy tudott aludni, mint már nagyon régen, mint egy kisgyermek, békésen, biztonságban. „Békében fekszem le és el is alszom, mert csak Te adod meg Uram, hogy biztonságban élhessek.” 4.Zsolt.9.

Ha azt a mamája látná! (Még jó, hogy a galamb ott van)Isten hatalmasan munkálkodik a többi családoknál is, megdöbbentő volt hallgatni, hogy a sátán milyen alapos munkát végez, a tudatlanságot nagyon meg tudja lovagolni. Az ott élő emberek egyáltalán nem ismerik az evangéliumot, és az írástudatlanság is nagy akadály, nem tudják olvasni a Bibliát!

Az egyik megtért család egy bérházban lakik, ott is varázslásból, okkultizmusból szabadult a fiatal nagymama (39 éves), komolyan űzte a varázslást, ez volt az egyik pénzforrása. A házban él még a megtért menye, a fia és két unokája és a főbérlő, aki együtt él a nagymamával. A nagymama szakítani szeretne ezzel a parázna kapcsolattal, de akkor az utcára kerül a családjával. A kisebbik unoka még csak 3-4 hónapos. Jön a tél. Hisszük, hogy az Úr harcol az Ő népéért, Ő nem szunnyad, és ami emberileg nézve lehetetlen, az Istennél lehetséges.

Lassan lehet beköltözniNagyon örültünk, hogy egy nagyon tehetséges fiatalember, aki már a szolgálatunk elején megtért, de újra visszament a világba most újra eljött Istentiszteletre és elmondta, hogy új életet akar újra kezdeni Krisztussal. Aki egyszer már megtapasztalta az Úr jóságát, szerelmét, azt már a világ nem tudja megelégíteni. Mostanában ilyen megtapasztalásaink is vannak a gyülekezetben, nagyon örülünk, hogy az Úr végtelen kegyelme valósággá válik, ezeknek az embereknek az életében, személyes találkozásuk van az Úrral és nem csak hírből ismerik.

Bátorodjon szívünk és járjunk az elhívásunkban, mert az idő közel!

Kérünk, hogy imádkozzatok az építkezésért, hogy Isten rendelje ki az anyagiakat az építkezés folytatásához.

Etelka és Gábor

2009-10-29

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!