Áldott ünnepeket Mindnyájatoknak!

április 10, 2009    
Kategória: Hírek

„… szállok, föl, óriás, torony,
s az égbe szétharangozom:
Erő, megváltás, remény és vigasz,
jövel, szentlélek uristen, tavasz!”

Szabó Lőrinc: Tavasz elé

A nyuszi most kimaradt a dologból :-)

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

6 válasz   “Áldott ünnepeket Mindnyájatoknak!”
 1. Vajda Gábor szerint:

  Szép képek, ezt mind Kecskeméten kattintottad? Lehet, hogy érdemes lenne elmenni oda…

 2. Vajda Gábor szerint:

  Elsőre jónak tűnik az idézet is, de van egy érzésem mintha nem stimmelne valami, mintha a szerző a tavasszal azonosítaná a Szentlelket… Mi a véleményed?

 3. Galambér szerint:

  Sz. L. végül is költő volt, jár neki valamiféle szabadság, amit mi vagy elfogadunk, vagy nem (ez a mi szabadságunk). Ha egy épület körül áll egy-két ember, mindannyian másként látják, egyszerűen azért, mert fizikailag máshol vannak, vagy azért, mert az egyik építész, a másik gépírónő, a harmadik költő… A lelki, hitbéli dolgokra talán még inkább igaz, hogy ilyen-olyan mértékben másként fogalmazzuk meg magunkban a véleményünket talán attól függően, honnan jöttünk, kikkel találkoztunk az életünkben… Nem tudom, hogy ez probléma-e, és ha igen, akkor milyen mértékben. Azt remélem, hogy egy jó közösség képes kezelni az egyén (valamilyen mértékű) szabadságát – tavasz ügyben mindenképpen :-). Köszönöm Gábor, a felvetésed.

 4. Vajda Gábor szerint:

  Köszi, gondoltam hogy rázós a kérdés (vagy rám nézve, hogy feltettem, vagy a válasz), de talán belefér egy kis provokáció. :-)

Kérlek, írd meg a véleményed!