Állnak a falak!

október 15, 2009    
Kategória: Misszió

Nem tudunk másról beszámolni, csak arról, hogy jó az Úr. Ez a legfontosabb. Ezt tapasztaljuk meg naponként, és hálásak vagyunk a kegyelmért, amit nem érdem szerint kapunk.

Az építkezésMúlt hét csütörtök este indultunk el a Vajdaságba, hogy a gyülekezeti ház falait megépítsük, de már az út elején tapasztalnunk kellett az ördög támadását, sajnos két embernek is vissza kellett fordulnia. Az elmúlt napokban erősen átéltük, hogy a szemeinkkel nem látható, de minket körülvevő valóságos szellemi világban milyen csaták dúlnak, az Úr megerősített minket, hogy Ő a seregek az Ura. Az életünk biztonságban van az Ő kezében, hiszen még egy hajszál sem eshet le a fejünkről az Ő tudta nélkül. Történhetnek dolgok, amit nem értünk, de ez sem probléma, mert hisszük és tudjuk, hogy az Úr jó, és minden útja kegyelem és hűség azoknak, akik Őt szeretik. Ebben erősítjük magunkat és egymást.

Imre és JancsikaCsütörtökön éjszaka értünk le, péntek kora reggel kezdtünk falak építéséhez. Az Inárcsi gyülekezetből megint négyen is tudtak jönni segíteni, ketten kőművesek, Robi és Gábor. Az Úr áldja meg őket önzetlen munkájukért. Az Élő Ige Gyülekezetből Pisti és Andi jött most is, nagyon hálásak vagyunk értük. Öröm volt látni, hogy a helybeli hívők is jöttek dolgozni, és hűségesen munkálkodtak, bár tudták, hogy a munkájukért nem fognak pénzt kapni, az Úrnak dolgoztak, de tudjuk, hogy az Úr gazdagon megfizet majd nekik.

Még gyerekek is jöttek segíteni a faluból, örültek, ha kisebb munkákat rájuk bízunk. A gyerekek szeretete és ragaszkodása nem minden napi, már kora reggel a kapuban állnak, hogy mikor nyitjuk ki a kaput, hogy bejöhessenek, és velünk lehessenek, többen még az éjszakát is velünk akarják tölteni. Sokat jelent számukra a törődés, az odafigyelés, az énekek tanulása stb. Sok gyermek szó szerint az utcán nő fel, vannak, akik egész nap szinte nem is esznek.

Az egyik apró segítőPénteken késő estig dolgoztunk, sajnos az Inárcsi testvéreknek haza kellett menniük, így kevesen maradtunk, de az Úr velünk volt és sikerült szombaton késő estéig a falakat és a betonkoszorút teljesen elkészíteni. A sötétben már a kocsivilágítással világítottuk meg a falakat, hogy lássunk, de muszáj volt szombat este befejezni, mert éreztük, hogy közeledik a rossz idő. Így is volt, ahogy befejeztük a munkát eleredt az eső, és több napon át csak esett és a levegő is lehűlt. Az Úr mindenben kegyelmes volt hozzánk.

Míg a férfiak dolgoztak, addig több családot is sikerült meglátogatni egy kisebb csoporttal.

Az Úr munkálkodik az emberek szívében, megint láthattuk, hogy a tékozló fiak visszatérnek.

Van egy fiatal lány, ki mikor elkezdtük 3 éve ezt a missziós munkát, megtért. De nem tudott a bűnnel szakítani, így teljesen visszaesett, és több pár kapcsolatba is került, közben elvesztette egy gyermekét és a másik gyermekét hat hónaposan halva szülte meg. Szombat éjszaka sikerült megszöknie az élettársától, ki fogva tartotta, már egy hete nem engedte ki a lakásból éheztette és verte. Vasárnap meglátogattam, komoly bűnbánatot tartott, az Úr bocsánatát kérte, mert elhagyta az Ő útját, és újra behívta Jézust a szívébe. A reménytelenséget és a kétségbeesést felváltotta a remény és az újra kezdés lehetőségének öröme. Milyen fantasztikus, hogy minden nap megújul az Úr kegyelme, és Ő tényleg valósággal megbocsát. Az evangélium működik, és embereknek megváltozik az élete. Boldogok vagyunk, hogy az örömhírt hirdetjük, és valóságos csodákat élhetünk át.

Állnak a falak!Egy másik helyen egy családanyáért imádkoztunk, ki több napja nagy fejfájásban és lázban szenvedett, felkelni sem tudott. Az édesapa teljesen el volt keseredve, és sírt, hogy elveszti a feleségét. Az Úr kegyelme, gyógyító ereje meggyógyította őt.

Minden dicsőség az Istené!

Drága Testvéreink kérünk, hogy imádkozzatok továbbra is a Vajdaságért, Szerbiáért, mert a munka sok, de a munkás kevés. Hisszük, hogy meglátjuk az Úr csodáját és az építkezéshez is ki fogja rendelni a még szükséges pénzt, kérünk, hogy ezért is imádkozzatok!

Isten áldjon Téged gazdagon!

Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!