Amanda Buys: Isten helyreállítja az összetört életet

június 12, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. június 9.

Összetört világban élünk, s mi magunk is összetört szívű emberek vagyunk. Sokan kutatjuk, mivégre jöttünk e világra, mi az életünk célja. A Bibliából megláthatjuk, hogy az Úr egyedi alkotásai vagyunk mindannyian, Isten különleges tervének, céljának részei, s azt, ami az életünkben elromlott, csakis Isten, a Teremtő képes egyedül helyreállítani.

Dúslakodnak házad bőségében, örömöt árasztasz rájuk, mint patakot. (Zsolt.36,9)

Isten azonban úgy tudja helyreállító munkáját az életünkben elvégezni, ha újjászületünk, s Jézus Krisztus által az Élet Forrásához visszamegyünk, Vele újra kapcsolatba kerülünk. Isten kapcsolatra teremtett bennünket önmagával és embertársainkkal, s ezek a kapcsolatok adják meg életünk értelmét is egyben. Az Atya áldással indította el az első embert, s az isteni rend szerint a férj, az apa feladata az áldás továbbadása a család többi tagjának, éppen ezért a férfiak helyreállítása kulcsfontosságú szerepet tölt be Krisztus Testében, az Egyházban is.

Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. (1Thessz5,23)

Isten Szellem, aki az élet leheletét adja az embernek. Szellemből, lélekből és testből állunk, s az Úrral akkor tudunk leginkább összhangba kerülni, ha szavainkat, tetteinket, gondolatainkat és érzéseinket mind Isten Szellemének vezetése alá rendeljük, és saját, megelevenedett szellemünk, s nem lelkünk vezet. Az isteni rend megvalósulása rendkívül fontos ahhoz, hogy az Úr meggyógyíthassa az életünket, bekötözhesse sebeinket.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 22,2 MB 01:37:18
Amanda bibliai antropológiai értelmezése az emberi szellem „további feloszthatósága” tekintetében eltér gyülekezetünk alapértelmezésétől, de ez a tanítás lényegét és célját tekintve másodlagos.
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!