Ancika néni (Vincze Anna, Kopasz Jenőné): Emlékezz az útra!

augusztus 14, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. augusztus 13.

Az Amaro Del dicsőítése mellett Ancika néni (Vincze Anna) Kopasz Jenő felesége bizonyságtételét hallgathattuk meg a szombati istentiszteleten. Kevés keresztény lehet, aki még nem hallott erről a házaspárról, akik Túrricsén kezdtek bele a cigány missziós munkába s a szolgálatuk alatt az ébredés futótűzként terjedt Szabolcs-Szatmár megye kicsi csücskében. Még most, aki több évtizeddel a történtek után ellátogat Uszkára, Csaholcra mintha egy másik országba csöppenne.

A missziós munka eredményeképpen sok szorgalmas és dolgos emberrel találkozhatunk, akik szeretik az Urat és adják tovább az áldást, ami az ő életüket is megváltoztatta, Jézus Krisztust.

A missziós munkába való beállás az akkori időben sok megpróbáltatással járt, azok az emberek, akik megvallották, hogy Istent választották, azokat menesztették az állásukból, megaláztatásoknak, kiközösítéseknek voltak kitéve. Ezekről az évekről, az elhívásba való beállás megpróbáltatásairól és a missziós munka csodálatos bizonyságaiból hallgathattunk jó néhányat ez alkalommal.

S ahogy Ancika néni idézte a Bibliából, mi is erőt meríthetünk a próbák idején, hogy Isten ekkor sem hagy el minket:

„Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR, már negyven esztendeje a pusztában, hogy megsanyargatva és próbára téve téged, megtudja, mi van a szívedben: megtartod-e parancsolatait, vagy sem?” (5Móz.8,2)

S az engedelmesség megtermi a maga gyümölcsét s a nehézségekhez képest kétszeres kárpótlásban lesz része, aki az Úr útját választja és Neki szenteli az életét.

„Térjetek vissza a fellegvárba, reménykedő foglyok! Még ma kijelentem: Kétszeres kárpótlást adok neked!” (Zak.9,12)

Ancika néni bizonyságát hallgatva pedig megerősödhetünk abban, hogy Isten tervét követni még mindig a legeslegjobb dolog, amit tehetünk ezen a Földön.

mp3 letöltése 15,9 MB 01:09:36


Dalok, Videó

Ha meg szeretnéd hallgatni az istentiszteleten elhangzott Amaro Del dalokat, vagy megnéznéd a videó felvételt, akkor kattints ide!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

2 válasz   “Ancika néni (Vincze Anna, Kopasz Jenőné): Emlékezz az útra!”
 1. beri kálmán szerint:

  Isten Áldjon meg Benneteket Gazdagon,hogy feltettétek ezt a élő,igaz bizonyságot,amit halhatunk itt a Kopasz Jenő nétől.Köszönöm…
  Azt szeretném kérdezni hogy a testvérnő,itt van e még köztünk,a földön?
  Sok ilyen bizonyság kellene,még,a könyv címére lennék kíváncsi.

 2. Gabor szerint:

  Kedves Kálmán!

  Megnyugtatlak, hogy még itt van közöttünk Ancika néni!
  Ha feljebb a dalok, videók fejezet alatti linkre kattintasz, akkor magad is láthatod.

Kérlek, írd meg a véleményed!