Az ellenség is sok, de …

április 19, 2009    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Ez alkalommal négy intenzív napot tölthettünk a Vajdaságban, és megtartottuk az első bibliaiskolát a péterrévei gyülekezet számára. Hála Istennek, hogy sok munkát tudtunk elvégezni ebben az időszakban és tizennégy családnak élelmiszercsomagot is vihettünk.

Igen áldott napokat tölthettünk Szerbiában, olyan napokat, amiben megelevenedtek az Újszövetséghez hasonló történetek, dicsőség Istennek! :) Vasárnap megtartottuk az istentiszteleti alkalmat és most is tele volt a terem emberekkel, egyre több új hűséges gyülekezeti taggal bővülünk. NóriKözeledik a jó idő, s már többen jelezték felénk, hogy szeretnének majd bemerítkezni a Tiszában illetve egy házasságkötésünk is lesz a nyáron, ahol egy 13 éve gyermekeiket együtt nevelő pár döntötte el, hogy az Úr előtt szeretnék megkötni ezt a szövetséget.

A vasárnapi gyerekórán megnyilvánult a démonizáltság. Dicsértük az Urat és közben egy új kisfiút teljesen elborított az indulat, szitkozódni kezdett, ütötte az asztalt, s amikor ki akarta küldeni Eta a viselkedése miatt, fenyegetőzni kezdett, hogy megüti őt, de hála Istennek, hogy senkinek sem esett bántódása. Az Úr hatalmasam munkálkodik a gyerekek között, megdöbbentő, hogy milyen nagy figyelmet fordít rájuk az ördög, de tudjuk, hogy Jézus azért jött, hogy az ördög munkáit lerontsa. Eta azt is elmondta nekik, hogy mi a Húsvét, mivel épp azt ünnepeltük, fogalmuk sem volt róla. Csodálatos volt hallani, mikor kórusban mondták: Jézus feltámadt!

Eta és ...A hétfői napunk nagy részében családokat látogattunk meg és a Kelet Európa misszió jóvoltából, sok szükségben lévő családhoz vihettünk élelmiszercsomagokat. Nagy szükség volt ezekre, mert a földeken még nem indult be a munka s az emberek továbbra is bevétel nélkül próbálnak megélni. A Húsvét miatt vendégek is voltak a családoknál, így kihasználtuk az alkalmat és bizonyságot tettünk hitünkről. Volt, akit annyira megragadott, hogy Bibliát is kért.

A családlátogatások alkalmával szembesülnünk kellett azzal is, hogy a fiatal anyukák pelenkázni sem tudnak, ezt is sikerült egy családnak megtanítani, de szeretnénk egy olyan alkalmat szervezni, ahol az ilyen és hasonló dolgokat megtanítanánk nekik. Nagyon sok a kiskorú anyuka. Jelenleg is kapcsolatban vagyunk egy 12 éves és egy 13 éves terhes anyukával.

Hétfőn, kedden és szerdán este, pedig megtartottuk a bibliaiskolát, ahol az újszövetség, a keresztény élet fontos igazságaira tanítottuk őket. Az alapot a grazi bibliaiskolában tanultak képezték s az volt a célunk, hogy gyakorlati módon építsék, be ezeket az alapigazságokat az életükbe s kezdjék el alkalmazni a tanultakat. Mindhárom nap tele volt a gyülekezeti terem, még Becséről is jöttek át testvérek ezekre az alkalmakra.

Hétfőn megpróbáltak borsot törni az orrunk alá azzal, hogy a bibliaiskolán résztvevőket lakattal bezárták a gyülekezetbe, de Isten ebből is jót hozott ki, mert amíg az ablakon távozó segítőink megszervezték a kiszabadításunkat, addig a teremben eltoltuk a székeket, elkezdtük dicsérni az Urat és egy fantasztikus Dávid sátora alkalom kerekedett a történetből. Isten a legrosszabból is a legjobbat hozza ki! „Mert nagy és ígéretes munkára nyílt kapu előttem és az ellenség is sok.” 1Kor.16:9

A Budai református gyülekezet tagjaivalKedden meglátogattak bennünket a jótékonysági bál szervezői Budapestről, szerették volna ők is jobban megismerni a munkánkat a Vajdaságban és sikerült egy családhoz is elmenni velük, hogy láthassák, hogy milyen körülmények között élnek az emberek és hogy valóban kinőttük a gyülekezeti házat.

Szerdán tovább intéztük a gyereknap előkészítését és útközben rábukkantunk egy üresen álló, templomszerű épületre, ami több száz ember befogadására képes és alkalmasnak tűnik gyülekezeti háznak. Az elhelyezkedése nagyon kedvező, mert a piac és a leendő gyereknap helyszínének a közelében van, benn a központban. A kinézett házImádkozhattok testvérek ezért, hogy meglássuk, hogy ez-e az épület, amit az Úr nekünk akar adni, s ha igen, akkor minden akadály gördüljön el az útból. Este a bibliaiskola tanításai után hagytunk időt a dicséretre, és imádkoztunk az emberekért, szabadulásért, gyógyulásért és azért, hogy betöltekezzenek Szentszellemmel. Majd este 9 óra után nekivágtunk a hazafelé vezető útnak.

Érdekes volt még, hogy hiába hirdettük meg, hogy a bibliaiskola csak felnőtteknek lesz, és gyerekek ne jöjjenek, úgy jöttek, mintha nem is mondtuk volna, így rögtönzött gyerekalkalmakat is kellett tartanunk, hogy ne zavarják a Bibliaiskolát. Annyira szeretnek jönni a gyermekek, hogy már hajnalban ott álltak a kapu előtt, hogy mikor jöhetnek be hozzánk. Ezt meg is mondták, hogy legszívesebben mindig velünk lennének, mert mi olyanok vagyunk nekik, mintha a szüleik lennénk. Voltak olyan gyerekek is, akik, akkor ettek először aznap, és az alakalom csak este 6-kor kezdődött.
Nagy áldás volt a péterréveieknek is és nekünk is ez a pár együtt töltött nap s nagy öröm látni, ahogyan Isten munkálkodik közöttük.

A gyereknapért továbbra is imádkozhattok, mert ez egy nagy lehetőség lesz az ott élő embereknek, hogy megismerhessék Istent, nekünk pedig, hogy megtanuljunk csapatban, egységben dolgozni a Királyság építéséért s ezért továbbra is nagyon hálásak vagyunk minden szolgálatra jelentkezőért és minden egyéb segítségért.

Missziós munkánkról bővebb információt találsz a www.parakletosmisszio.eu honlapon.

Az ellenség is sok, de Jézus a király

Isten áldjon gazdagon Téged!
Gábor, Etelka, Andi, Márti, Laci

 

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!