Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állnak be.

március 15, 2013    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Az Ige élet, tiszta és becsületes. Tapasztaljuk a nehéz időket, de mindezek felett a győzelmet is Krisztusban. Nehéz mikor azt látjuk, hogy emberek, akik az Úrral jártak e jelen való világhoz ragaszkodva elhagyják az Úr útját, mint Démás, Pál Apostol társa. 2Tim4,10. Vetjük a magot mindenféle földbe, ahogyan tanultuk a Mestertől, és bízunk az Úrban. Ő a megtartó, a könyörülő Isten, Aki a szabad akaratot tiszteletben tartja, csodálatosan mélyek az Ő gondolatai.

Horgoson csodálatos munkája van az Úrnak. Mióta elkezdtük az ifjúsági alkalmakat, egyre többen térnek meg a fiatalok között. Egy cigány család házában jövünk össze az ifi alkalmakra, a szoba tele van, alig férünk, de nem számít, az Úr ereje erős, a fiatalok megértik az Úr igazságát, és megszabadulnak a függőségeikből, dicsőség Istennek. Endre az egyik fiú elmondta, kb. 1 hónapja tért meg, hogy a lelkiismerete nem engedte, hogy rágyújtson, pedig azelőtt nagy dohányos volt. Látjuk, ahogyan az Úr a gondolkodásukat átformálja ezeknek a csodálatos embereknek, és megértik, hogy lehet szabadságban élni, és nem kell a bűnökkel megkötözve élni. Sokaknak teljesen új dolgok ezek. Többen olvasni sem tudnak. Akik tudnak, azoknak Bibliákat fogunk vinni. A gyülekezetben is erőteljesen munkálkodik a Szent Szellem, minden alkalommal megtérnek emberek, és dicsőség Istennek, de a bérelt helységben más nagyon nehezen férünk el. Az Úr jelenlétében a bűnbánat és a szeretet rászáll az emberekre, és bocsánatot tudnak kérni, meg tudnak térni a gyűlöletből, a keserűsségből és a hazugságból. Nem szégyellik, és nem takargatják a bűneiket, őszinte szabad szívvel vallást tesznek. Csodálatos az Úr, igazi ébredést élünk át.

(A képek után a cikk folytatódik)

[svgallery name=”2013_03_15_Szerbia”]

A 2=1 -es házas kurzus nagyon áldott (Horgoson). A házaspárokból, akik járnak, csak egy férfi volt hívő mikor elkezdtük a kurzust. Azóta az egyik férj megtért, teljesen megváltozott, a felesége nagyon boldog, új férje van, azt mondja. A többi férjben is el kezdődött a változás, megnyíltak Isten és a házastársuk felé. A 13 alkalomból még csak kettő ment le, de már most hatalmasan cselekedett Isten ezen keresztül is. Hálásak vagyunk Istennek ezért a csodálatos eszközért, a 2=1 Házas szolgálatért, mert mindig azt tapasztaljuk, hogy nemcsak a házasságok állnak helyre vagy erősödnek meg, hanem a személyes életükben is megerősödnek a résztvevők, Jó az Úr!

Péterrévén nagy, erős próbákon mentek át a télen a hívők. A munkanélküliség, a szegénység nem volt könnyű, de megnyílt az emberek szíve egymás felé, és elosztották az 1kg. cukrukat is. Ezért megtanulták, hogy mit jelent igazán bőségben lenni, ha adni tudsz, akkor bőségben vagy, nevetünk, csodálatos a mennyei matek. Valóban az Ige milyen igaz, a hitünk próbája kitartást szerez. Jak.1:3-4: „Tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez. A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül.”

Ahhoz, hogy tökéletesességre jussunk szükségünk van a próbákra, az Úr kegyelmében bízunk magunkra nézve is. De az Úr kegyelméből és a testvéri szeretet gondoskodásából sikerült élelmiszer csomagot és tűzifát vinni a családoknak. Drága Skót barátaink jóvoltából még a hangtechnikát is sikerült fejlesztenünk a gyülekezetben, meg tudtuk venni a projektort az adakozásukból, így már a dalokat ki tudjuk vetíteni, ez azért is fontos, hiszen kétnyelvű gyülekezetről van szó, szerb és magyar. Még szükség van laptopra, de hisszük, hogy az Úr azt is ki fogja rendelni. Több csodálatos gyógyulás is történt a gyülekezetben az elmúlt időben Péterrévén és Horgoson is, de aminek legjobban örülünk, hogy a testvérek egyre inkább megszilárdulnak az Úrban, és bár fiatal, nagyon mély bűnökből megtért emberek, már szolgálnak, és terhet vállalnak, megtalálták Krisztusban az értelmét a születésüknek.

Nagy terveink vannak, mert az egyre mélyülő munka megkívánja, hogy a nyáron több tábort is tartsunk, hármat tervezzünk, de mindezek az Úr kezében vannak, mert az Ő áldására van szükség.

Köszönjük, hogy imádkoztok értünk, és hordoztok bennünket!

„Boldog ember az, aki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, amit az Úr ígért az őt szeretőknek.” (Jak1,12)

Szeretettel, Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!