Báb misszió: Ha egyet befogadsz

január 15, 2011    
Kategória: Misszió

Az elmúlt év karácsonyi időszakában első alkalommal vettünk részt a Palánta Országjáró Bábmisszió gyermek evangelizációjában. Vajda Tímeával teljesen hitből döntöttünk az indulásról a bábkonferencián. Nem tudtuk még, hogy kivel és mivel, de tudtuk, hogy Isten ebben a munkában akar bennünket látni.

Ezért rögtön megrendeltük a kellékeket üres pénztárcával. Amikor elmondtuk a vezetőségnek, nagy örömünkre áldásukat és támogatásukat adták a munkánkra.

Most már csak ember kellett. Az első bábpróbára egy ember jött el. Nem kedvetlenedtünk el, hanem tovább imádkoztunk. Isten végül hét embert adott segítségül nekünk. Ez azért is nagyon jó volt, mert mindig volt, aki éppen szabaddá tudta tenni magát, így több féle csoport-összetételben is báboztunk.

Sok próba és nehéz helyzet előzte meg az előadások kezdetét. A bábcsoport nagyon vegyes volt – általános- és főiskolások – vizsgaidőszakkal, valamint munkahelyen dolgozó felnőtt és családanya. Minden alkalomra kellett autó benzinnel, vezető, aki segít pakolni is. Köszönjük mindenki segítségét, főleg a gyülekezet támogatását, imáit.

December 4. – Isaszegen a művelődési házban volt az első előadás. Nagyon kezdőként, sok hiányossággal, zavaró körülménnyel szembesültünk, de Isten ott volt és végezhette a munkáját. Miközben pakoltunk össze a végén, egy óvónő odajött az egyik helyi óvodából, és megkérdezte, hogy hozzájuk is elmennénk-e valamikor egy bábelőadást tartani. Ez nagyon bátorító volt.

December 11. – Következett a XIV. kerületi Álmos Vezér Általános Iskola. Nagyon ránk fért az a nagy szeretet, amivel fogadtak minket és az a figyelem a gyerekek részéről, amit tapasztaltunk. Évek óta újra és újra szól az ige ott, igaz, csak Karácsonykor, de látszott a jó föld, ami befogadta a magot. Elkísért minket a gyülekezet Evangélistája Török Tibor, aki kórházakba visz betegeknek gyermek rajzot és ezen keresztül közvetíti Isten szeretetét. Az iskola örömmel teljesíti ezt a kérést, hogy a gyerekektől rajzokat gyűjt.

December 13. – Egy II. kerületi oviba is kaptunk meghívást, ahol Palántás csoport működik. A gyülekezetünk támogatásával szolgál ott Konopás Edit. Nem is gondoltam, hogy az apróságok ennyire figyelnek és partnerek lesznek. Isten áldja meg ott ezeket a gyerekeket, hogy tudják vinni a jó hírt az iskolapadba is. Nagy élmény volt közöttük szolgálni.

December 14. – Ez az állomás jelentette számomra a legnagyobb imaharcot és kihívást. A XII. kerület Diákotthona befogadott minket. Ott dolgozik a gyülekezetünkből Molnár Éva. Az én szívemen különösen ott vannak az intézetben felnövő és beteg gyerekek. Itt mind a kettő jelen van. Nem volt nagy ováció, hogy megyünk, de megengedték. Ez érződött is. Nagy, zömében középiskolás korú gyerekeknek szolgáltunk. Nagyon készültem a prédikációra és a bábelőadásnak is jól kellett sikerülnie. Isten felmelegítette a szíveket és az ellenállásból mély figyelem lett. Jó volt a párbeszéd és a gyerekek szívét elérte az Úr.

A legjobb visszajelzés az volt, amikor nem akartak a szobájukba visszamenni (előtte lejönni nem akartak). Az emlékkönyvbe mindenki beleírta a nevét. Az érettebbek közül Bibliát is kértek. A legproblémásabb fiú pedig az alkalom után cinkelődőket megintette. Hála az Úrnak, Benne biztos elindított valamit, amit hiszem, hogy el is végez. Az igazgatónő meglepetését nem rejtette el, attól félt úgy zajlik majd, mint más rendezvény, ahol bekiabálás, rendetlenség van. Ő csak annyit észlelt, valami miatt ez most más volt.

December 7. – Szerbiába is ment egy csapat Timi vezetésével. Nagy havazás előzte meg az utat. Isten az autót is sofőrt is és az üzemanyagra valót is kirendelte. Köszönjük mindenki segítségét.

Az ottani szolgálatot is megáldotta az Úr sok szegény sorsú gyermek volt jelen, akik életükben először láttak bábelőadást. Nagy élmény volt nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is. A bábelőadás után türelmesen várták a hosszú áramszünetben, – ami egy gyermek koncert közben lett, – hogy megkapják az ajándékokat. Többen is mondták, hogy jó, hogy nem a bábelőadás alatt ment el az áram.

Isten Péterrévén is cselekszik. Sok támadás közepette szól az evangélium, de Jézus a győztes.

A bábcsapat még éjszaka haza utazott, mert másnap volt a gyülekezetünk karácsonya, ahol szintén szolgált mindenki valamivel. Ez nagy áldozat volt a csapattól.

December 20. – Gyálon az Agapé gyülekezet hívta a Palánta Bábmissziót, akik a helyi Református gyülekezettel együtt szerveztek karácsonyi alkalmat.

Jó volt ebben a légkörben is szolgálni, Ők a helyi gyülekezetekben már sok mindent hallottak az Úrról. Nagyon aktív közönség volt akár az énektanulásban, visszakérdezésben, tanításban öröm volt látni Őket.

December 25. – A gyülekezetünkben is előadtuk a bábdarabot, mert értékeket hordoz felnőttek számára is, és a gyülekezet gyermekei elől sem szerettük volna elrejteni. Előtte beszámoltunk róla, hogyan történtek az előadások, ezzel is megköszönve azt a sok-sok támogatást, amit kaptunk a gyülekezet részéről. Többen meglepődtek rajta, milyen színvonalas az előadást, és mondták, már értik, miért tetszett annyira a gyermekeknek minden felé, amerre vittük.

Az imaháttér és a gyülekezet áldása nélkül ez nem tudott volna létrejönni.

Legfőképpen az Úrnak köszönjük, hogy az Ő országa építésében ezzel is részt vehettünk.

Szeretnénk a magot továbbra is hinteni és hiszem, hogy mindig kirendeli ehhez a szükségeinket! Köszönöm a bábcsoport szolgálatát!

Hiszen aki egyet befogad e kisgyermekek közül, az Jézust fogadja be!

Géczi Gabriella

[svgallery name=”2011_01_15_bab_misszio_2010″]

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Báb misszió: Ha egyet befogadsz”
  1. Csorba Ágnes szerint:

    Isten Áldja munkátokat! Nálunk is működik egy bábcsoport Ózdon, már több éve, és minden évben megkeresik a tanárok, óvónők a csoportot az előadások miatt húsvét, karácsony előtt. Sok örömöt szereznek a gyerekeknek. Kívánom hogy legyetek ebben a munkában is olyanok, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, mely idejében kivirágzik, levelet hajt, és jó gyümölcsöt terem.
    Ági.

Kérlek, írd meg a véleményed!