Bam!

szeptember 11, 2010    
Kategória: Hírek, Offtopic

Szeretném felhívni a figyelmeteket az immár négy éves, Bringázz a munkába! (Bam!) kampányra, mely a biciklizést népszerűsíti. Sok száz cég/intézmény, sok ezer munkatársa vállalta, vállalja, hogy egy-egy kampányidőszak alatt, legalább 8x autó, stb. helyett, biciklivel megy a munkahelyére. A Bam! honlapján olvashatjátok – további érdekes adatok mellett – hogy ezzel csak a tavaszi egyhetes időszak alatt 39 millió forint benzinpénzt és 630 tonna CO2 kibocsájtást spóroltak meg a résztvevők.

László János, a Magyar Kerékpárosklub elnökétől hallottuk, hogy a most szerveződő megmozdulás továbblépés, már arról szól, hogy aki kerékpárral jár dolgozni, vegye rá a kollégáit, barátait, ismerőseit, hogy hasonlóan tegyenek. Ennek megfelelően a Bam! szimbóluma egy bicikliző cirkuszi maci, aki éppen a porondmestert veszi rá az egykerekűzésre.

Talán érdemes elgondolkoznunk azon, hogy nekünk, gyakorló keresztényeknek, is komolyan kellene vennünk azokat az akciókat, melyek nem idegenek tőlünk, melyek nemes célt szolgálnak, ha nem is feltétlenül keresztény alapon. Talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy lakóhelyünk a szerethető otthonunk legyen.

Szép dolog, hogy imádkozunk a városunkért, küzdünk az idétlen indíttatású koncertek ellen, de talán ugyanilyen szép, ha nyitottak vagyunk a helyesnek vélt kezdeményezésekre, sőt mellé is állunk. Ennek szellemében hívlak Benneteket, hogy ez alatt a rövidke időszak alatt (szeptember 17-től október 22-ig) „dobjátok be magatokat”, ne legyetek lusták biciklire szállni, illetve ne botránkozzatok meg az Egyházba csapzottan érkezett urak, vagy csapzottan, ráadásul nadrágban megjelenő hölgyek láttán. (Különben sem a külcsín a fontos, hanem a belbecs… Na jó, a a külcsín is fontos…)

Küldjetek ötleteket, hogy mi legyen a csapat neve és jelmondata. A legjobbat beküldő jó nálam egy hatalmas tábla csokira.

És végül ne feledjétek, a biciklizés életveszélyes üzem, mert mint tudjátok, mindegy, hogy a tojást ütjük a kőhöz, vagy fordítva, ez eredmény mindig ugyanaz!

A.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

10 válasz   “Bam!”
 1. admin szerint:

  Jó Gábor rendics, kapsz felmentést, kiváltképp ha ezzel a borzalmas triciklivel bicikliznél – de csak a kerekezés alól. Léci csapatnév és jelmondat ügyben vizuális fantáziádhoz méltó módon megmozgatni Magad!

  :-)

 2. Sváb Balázs szerint:

  Szerintem is jó ötlet. A csapat nevén én még gondolkozom.

 3. SzFeri szerint:

  Ja, tényleg jó ötlet, csak kár, hogy Inárcs messze van… Na, ha majd Pesten fogok lakni!! :-)))

 4. Mike szerint:

  Jó ötlet. Hétvégén szoktam is bringázni. De.
  Sokan a közlekedési eszközök kombinációjával tudnának a leghamarabb
  munkába jutni (autó+gyorsvasút, bicaj+hév stb.). Ezt hogyan támogatja az állam, a város? Reggeli csúcsban hány bicaj fér fel a hévre vagy a vonatra? Hol lehet otthagyni egy bringát, ahol nem ázik és nem lopják el?
  Más: Zuglóból Újbudára 4 év alatt 1x jöttem bicajjal munkába. Azt is megbántam, mert mire a Művészetek Betonpalotájánál feltekertem a Lágymányosi híd közepéig, annyi CO-t tüdőztem le, mint máskor egész héten sem. Különben meg tekerhettem volna az Andrássy úton vagy az autók között, mert egyszerűen kevés az olyan bringaút, ami nem a szmogban vezet. Ugyanis a város itt is az olcsó, csíkfestéses megoldásokat szereti.
  További példa: Zuglóból normálisan Angyalföldre sem lehet eljutni, mert a kerékpárutak nem érnek össze. Mehetsz szemétdombon, kockakövön, járdán, hurrá.
  Véleményem summája: ha nem is bringázol, sportolj hetente minimum kétszer 20 percet, ússz, túrázz, vagy gyalogolj a lépcsőn stb. Sajnos a bringához nem mindenkinek van mersze, de aki csak lusta, az igenis üljön fel rá (és induljon is el).

 5. Pintér Mariann szerint:

  Mikevel egyet értek, tényleg rosszak a bringás körülmények, bár szerintem mostanában sokat javult a helyzet.”Ifjú” koromban, mikor még sokat bringáztam, a bicikli utakon vagy autók parkoltak, vagy gyalogosok jártak. Most már jobb a helyzet, de most hogy ilyen messze lakok a munkahelyemtől(hihihi) Kitaláltam egy jelmondatot:”Aki nélkülözné a négy kerekét, vegye elő a két kerekét. Pattanjunk hát bringára a jó levegő javára.” A csapat neve lehetne „o2”. Ki is fejtem: o2=oxigén, két o az jelképezhetné a bicikli két kerekét… Nagyon butaság?…..

 6. Pintér Mariann szerint:

  Kedves Attila!

  Nagyon meglepődtem, hogy az én ötletem lett a nyerő.
  Nagyon szépen köszönöm a csokit! :o)
  Az Úr áldjon meg és probléma mentes biciklizést mindenkinek!!!
  :o)

 7. Jeney Attila szerint:

  Jelentem, befejeződött a BAM! őszi akciója, az eredményünk pedig siralmas. Mindössze 242 km-t sikerült összehoznunk, amivel fél mázsa CO2-t kibocsájtást sikerált megspórolni, illetve egy fél tank benzint. A versenyben – le se merem írni – kétszemélyes csapatunk az 1968. helyet érte el…

  Talán csak Pierre de Coubertin báró szavaival vigasztalhatjuk magunkat: a részvétel a fontos.

  Talán tavasszal…

 8. Pintér Mariann szerint:

  Attila! Regisztráltam az oldalon, de nem tudtam hogyan kell kiválasztani a gyülekezetet… :( Esetleg, ha majd tudnál segíteni, nagyon megköszönném! :o)

Kérlek, írd meg a véleményed!