Bereznai Áron: Családtagok lettünk!

december 18, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. december 17.

Istennek van egy családja! Jézus Krisztus, az Isten Fia az Újszövetségben bemutatja nekünk az Atyát, aki ennek a családnak a Feje. Szeretnéd tudni, hogyan válhatsz te is családtaggá? A János evangéliuma 3:3 a következőt mondja:

Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát.” (Jn3,3)

Újjászületés által válhatunk tehát Isten gyermekeivé, víztől és szellemtől újjászületve.

a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által. (Róm5,5)

Isten szeretetét a Szent Szellem által ismerhetjük meg, élhetjük át. Ő az, aki segít nekünk megbocsátani, újrakezdeni, kegyelmet adni, másokat is szeretni. A Szent Szellem által a szolgaság helyett a fiúság szellemét kaptuk (Róm8,15-16), aki által Mennyei Atyánkat ’Apucinak’ szólíthatjuk. Isten vár téged is az Ő nagy családjába, ahol te is átélheted az Úr agapé szeretetét! Amikor egy kisbaba megszületik egy családban, ott az apa és az anya, aki gondját viseli. Isten családjában is vannak szellemi apák és anyák (1Tim2,7, Ézs63,13), akik az újdonsült keresztények szellemi szükségletei betöltéséről gondoskodnak, bátorítják, építik, vigasztalják őket.

Az Úr téged is vár, hogy add át Neki a szíved! Nem is találhatsz ehhez megfelelőbb időt, mint most karácsonykor!

mp3 letöltése 3,8 MB 16:34
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Bereznai Áron: Családtagok lettünk!”
  1. Baté Dóra szerint:

    Ma ismét meghallgattam.Egyszer élőben egyszer utólag.Még mindig csak azt tudom mondani,hála és köszönet.Ezzel a 15 percel szolgálni lehet és kell is.

Kérlek, írd meg a véleményed!