Bereznai Áron: Ha szereted az igazságod, nem tévedsz el

február 13, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. február 11.

„Mert ha mi magunk ítélnénk meg önmagunkat, nem esnénk ítélet alá.” (1Kor11,31)

Isten Igéje minden helyzetre megmutatja a lehető legjobb utat számunkra, s ha azon járunk, áldásban részesülünk. A fent idézett szakasz arra tanít bennünket, hogy vizsgáljuk meg saját magunkat, nehogy ítélet alá essünk.

„Mert ennek a törvénytiprónak az eljövetele a Sátán munkája a hazugság minden hatalmával, jelével és csodájával és a gonoszság mindenféle csalásával azok számára, akik elvesznek, akik nem szerették az igazságot, hogy általa üdvözüljenek.” (2Tessz2,9-10)

A világ, ami körülvesz bennünket, tele van hazugsággal, mi azonban akkor járunk a legjobban, ha az igazsághoz hűek maradunk, legyen az önmagunkkal szemben, saját magunk megítélése által, vagy tények összegyűjtése által, amikor egy rajtunk kívül álló eseményt, helyzetet akarunk megfelelően megítélni. Rendkívül fontos ugyanis, hogy ne előítéletek, vélemények alapján járjunk el sohasem, hanem az igazsághoz ragaszkodva hozzunk „ítéletet”.

Az Úrral való személyes kapcsolatunk, találkozásunk eredménye, hogy megváltozunk, s Jézushoz hasonlókká válunk, az Ő tulajdonságait magunkévá tesszük. Egyik elengedhetetlen tulajdonság, amit az Úr mindenképpen ki akar formálni bennünk, az engedelmesség, melynek hiánya manipulációhoz, bálványimádáshoz vezet.

„Olyan az engedetlenség, mint a varázslás vétke, és az ellenszegülés, mint a bálványimádás.” (1Sám15,23)

Mi azonban ne Saul, hanem Dávid példáját kövessük, aki szívből megtért Isten előtt, amikor vétkezett, s alázata igazi áldást eredményezett!

mp3 letöltése 6,3 MB 27:31
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Bereznai Áron: Ha szereted az igazságod, nem tévedsz el”
  1. Baté Dóra szerint:

    Hálás vagyok ma is,hogy ezt a tanítást is megtudtam hallgatni és hiszem sokunk jobbulására válik.Minden van benne,ami örök probléma.Hiszem változunk átadjuk az Úrnak,és megitéljük magunkat.Köszönöm.Áldott örök életet :)

Kérlek, írd meg a véleményed!