Bereznai Áron: Jézus vére

szeptember 16, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. szeptember 15.

„Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” (Róm6,23)

Világossá teszi az Úr mindannyiunk számára, hogy bűnös emberek vagyunk, akikre Isten nélkül halál vár. Egyetlen kiút számunkra Jézus vére. Az Ószövetségben azt olvashatjuk a vérről, hogy abban található az élet, éppen ezért az Úr kellő óvatosságra int bennünket ezzel kapcsolatban. Míg az Ószövetségben a bakok és bikák vére elfedezte a bűnöket, addig tudjuk, hogy Jézus vére elvette egyszer s mindenkorra azokat.

Az Ószövetségben olvashatunk a páskabárány megáldozásáról, ami Jézus megváltó munkájára mutató előkép. A bárány vérével bekent házakban ugyanis – függetlenül attól, hogy Izráel népéből, vagy egy más nemzetből származó emberek laktak – a pusztító elkerülte az elsőszülötteket és nem ölte meg őket. Ha valaki azonban nem alkalmazta a bárány vérét az ajtófélfán, annak elsőszülöttje meghalt. Jézus vére is kiontatott mindenkiért, és aki hittel alkalmazza annak erejét az életében – származásától függetlenül –, annak élete megtartatik.

Az első Korintusi levél 11. fejezetében részletesen olvashatunk az Úrvacsoráról, amiben Jézus megtört testére és kiontott vérére, tehát halálára emlékezünk. Az Úr csodálatos megváltó munkájáról, s annak eredményéről, a Zsidókhoz írt levélben részletesen olvashatunk:

„Mivel pedig, atyámfiai, teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által,azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel. A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett.” (Zsid10,19-23)

A fenti igeszakaszban található áldások, amit az ÉLET szóval lehetne kifejezni, az Úrtól kapott örökségünk. Minden dicsőség őt illeti ezért!

„Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.” (Apcsel2,46-47)

Végezetül, a Szentírás arra bátorít bennünket, hogy az első keresztényekhez hasonlóan akár mi is éljünk hittel, naponként és házanként az Úrvacsora áldásaival, s hamarosan látni fogjuk, hogy életünk megerősödik, Isten dicsőségére megváltozik.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 14,2 MB 01:01:55
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Bereznai Áron: Jézus vére”
  1. Baté Dóra szerint:

    Aleluja,jó az Úr és irgalmas. Jó példákkal szolgálva és buzdítva lehet közel kerülni a szívhez. Köszönöm.

Kérlek, írd meg a véleményed!