Bereznai Áron: Kemény szeretet

július 31, 2010    
Kategória: Hanganyag


Bereznai Áron

Figyelmetekbe ajánlom Áron mai prédikációjának hanganyagát, melyben a féltő szeretet után, a kemény szeretetről volt szó. Különböző módon, bölcsen kell szeretni, minden helyzetben másként és másként. A féltő, és a kemény szeretet kiegészíti egymást. Az emberekkel határozottan, vagy végtelen türelemmel kell bánni, ahogy egy idegbajos óriáspapagájjal…

Krisztus korbáccsal űzte ki a templomból azokat, akikért később meghalt. Nem az a kérdés, hogy Krisztus győz-e az életünkben. Ő már győzött, velünk van, segít, hogy lépésenként győzelemre jussunk, de engedelmeskedünk, kell.

Isten kemény szeretetét, nem kell feltétlenül az ördög támadásának tekinteni. Az Istent szeretőknek minden a javára válik, nem bajnak kell megélnünk ezeket a figyelmeztetéseket, hanem próbáknak.

Isten atyai keze, atyai szeretete megvárja, hogy a jellemünk, a szívünk lágy és engedelmes legyen a szenvedés által, akkor hoz ki a megpróbáltatásból, az anyagi, kapcsolati, egészségügyi börtönből. (József)

Ne az ördög ellen harcoljunk, az Urat keressük, hogy tanítson, mutassa meg a megoldást. Először mi változzunk, azt követően változik a feleségünk, férjünk, anyósunk, szomszédunk.

A szellemi harc, böjtölés, démonűzés, másik gyülekezet elleni haddelhadd helyett Istenre figyeljünk, hogy ne büntetéssel irányítson. Ez folyamat, ma ezt várja tőled, de holnap talán mást. Fontos, hogy KÖVESD, KÖVESSÜK Őt.

Nem mega gyülekezetet építünk, hanem olyat, melyben nincs dac, viszont vannak gyümölcsök, hogy tudjon Isten használni bennünket. Nem a méret, a nagy nevek számítanak, hanem az, hogy az ország megtérjen, minél többen megtalálják a Megváltójukat.

Isten akaratát kell első helyre tenni. Barátaim vagytok, ha Isten akaratának engedelmeskedtek. Fegyelmezni kell, és megbocsátani.

A mércét nem tehetjük lejjebb, nincsenek kivételek. Isten nem személyválogató a kedvünkért. Mindvégig ki kell tartani, hosszan kell tűrni, akár szenvedni, hogy fejlődjünk…

A.

A prédikáció letöltéséhez kattints ide! 16,7 MB 01:13:12
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!