Bereznai Áron: Légy van a kávémban

december 4, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. december 3.

Isten a Bibliában sokféleképpen mutatja be mennyire fontosak vagyunk neki, mennyire szeret bennünket és milyen mélységesen vágyik a velünk való kapcsolatra. Talán meg sem gondolnánk, de az Úr még az állatokat is fel tudja használni abban, hogy bennünket magához közelebb vonjon. Első hallásra furcsán hangzik ez, mégis így van.

Nézzünk meg néhány tanulságos példát, amikor Isten az állatokat használja fel a mi érdekünkben! A legfontosabb leckék egyike, amit megtanulhatunk az állatoktól az az, hogy vita nélkül engedelmeskednek Isten parancsának. Láthatjuk ezt a Bálám szamaráról szóló történetben vagy a Jónást elnyelő cethal példájából és az Illést tápláló hollók esetében. A felsorolt állatok mind eszközök voltak Isten kezében, hogy az Úr elvégezhesse a munkáját az emberek életében. A cethal például eszköze volt Jónás megtörésének, hogy a próféta engedelmes edény lehessen Ninive megtérítésében, Bálám szamara pedig eszköz volt arra, hogy Bálám életét megmentse, míg a hollók többek közt arra tanították Illést, hogy formálódjon a próféta gondolkodása, Istenről alkotott látása.

Az Úr által használt ’állatok’, melyek szimbólumai az életünkben levő személyeknek, helyzeteknek és körülményeknek, első látásra talán az ember ellenségeinek tűnhetnek, ám ha megtanulunk hálát adni értük, s őket a barátainknak tekinteni, akkor a jellemünk átformálódik, az Istennel való kapcsolatunk megváltozik, s hamarabb célt érünk, mint gondolnánk.

A felsorolt történetekben az a közös, hogy mindegyik teljesen egyedi és megismételhetetlen. Jól tükrözi ez Isten kreativ természetét, aki nem módszereket dolgoz ki, hanem teremtményeivel személyre szabottan bánik. Célja egy mély, szerelmi kapcsolat kialakítása, az ÉLET ránk árasztása.

mp3 letöltése 14,9 MB 01:05:01
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

2 válasz   “Bereznai Áron: Légy van a kávémban”
 1. Béla szerint:

  A szokatlan címre rákattintva – ez az első tanítás amit hallgattam innen – nagyon meglepett, mennyire vicces, és mégis milyen mélyen szól, tele humorral.
  Bizony, Isten látja a dolgokat, leplezetlenek vagyunk előtte :-)
  Nagyon jó, hogy fönt vagytok a neten!
  Köszönet, és gratulálok.

 2. Baté Dóra szerint:

  Nagy és tanulságos üzenet.Sok tesónak átküldtem.Köszönjük Áron.

Kérlek, írd meg a véleményed!