Bereznai Áron: Legyen látásod

március 3, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. március 3.

„The only thing worse than being blind is having sight but no vision.”- Helen Keller
„Egyetlen dolog rosszabb a vakságnál, ha látsz ugyan, de nincs látásod”

Az ember legfőbb érzékszerve a látás. Gyerekkorunktól kezdve, elsősorban a látásunkra hagyatkozunk, amikor a külvilág ingereit kell feldolgoznunk. Ha valamit látunk, könnyebben meg tudjuk érteni, jobban fogunk rá emlékezni. Talán Isten is éppen ezért kérte Ábrahámot, hogy nézzen az égre:

„Ekkor így szólt hozzá az ÚR: Nem ő lesz az örökösöd, hanem az lesz az örökösöd, aki tőled fog származni. Azután kivezette az ÚR, és azt mondta: Tekints föl az égre, és számold meg a csillagokat, ha meg tudod számolni! Azt mondta neki: Ennyi utódod lesz!” (1Móz15,4)

Nézzünk arra, amit Isten szeretne mutatni nekünk. A tájékozódásra szolgáló, emberi látásunkat (angolul „sight”) cserélje le az Istentől jövő látás (angolul „vision”). Ha Istentől kapunk egy látást, célt, és erre tekintünk, akkor a felül tudunk kerekedni a mindennapok gondjain, szenvedésein.

„Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor4,16-18)

A prédikáció teljes hanganyaga itt hallgatható meg:

mp3 letöltése 13,7 MB 59:53
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!