Bereznai Áron: „Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr”

június 12, 2011    
Kategória: Hanganyag


2011. június 11.

Pünkösdi prédikációként indult Áron tanítása. Mi az igazi pünkösd? John G. Lake is ezt kérdezte, az Úr egy angyalt küldött hozzá, aki átadta a kijelentést: az igazi pünkösd az ami az ApCsel 2-ben le van írva. Isten akarata, hogy legalább abban az erőben, de inkább ahhoz képest egyre növekvőbb szinten járjunk a Szent Szellem jelenlétében. Ezekre a területekre a bejárat az ima. Az Úr kijelentés Lake-hez ez volt: „Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok!”

Pörgős világban élünk, mi is keresztények teszünk-veszünk, de ha nem tankolunk közben Isten jelenlétéből, akkor lehet fent pörgünk, de lent botladozunk. Beszélj Istennel!

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. (Ézs43,1-2)

Kemény helyzeteken mész keresztül? Naponta próbák között vagy? Egyik éri a másikat? De nem vagy egyedül! A kívül álló csak nézi: hogy lehet hogy ez az ember újra és újra felkel? Még mindig megy. Mi lehet a titka? A titok az amit egy kacsával példázott Áron: felül csak siklik a vízen, de lent teper ezerrel. Minden nap az Úrhoz mész, olvasod az Igét, beszélsz az Úrral, hadi tanácsot folytatsz vele. Olyan vagy mint egy kelj-fel-Jancsi, az ellenség lehet egyik nap beüt, de te másnap megint állsz és mosolyogsz. Mert az erőd nem magadból fakad, hanem a Mindenhatóban van.

Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr. (Zsolt34,20)

Ezt a zsoltárt Dávid akkor írta, amikor Isten kimentette Abimélek kezéből. Dávid tanácsot kért az Úrtól mi tegyen, az volt a válasz: tettesse magát bolondnak. Ő ezt is tette: „És félkegyelműnek tettette magát előttük, eszelősként viselkedett köztük, firkált az ajtószárnyakra, nyálát pedig a szakállára csurgatta. Akkor ezt mondta Ákis az udvari embereknek: Hát nem látjátok, hogy ez az ember bolond? Minek hoztátok ide? Nincs itt elég bolond, idehoztátok még ezt is, hogy a bolondját járja előttem? Egy ilyen kerüljön a házamba?” (1Sám21,14-16) Te is menj Istenhez tanácsért beszélj vele a helyzetedről! Mert a sok próbában sok vigasztalást is találsz. Sőt! Istene akarat az, hogy „mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket.” (2Kor1,4)

Erőben szeretnél járni? Ehhez az út próbákon vezet. Ez elkerülhetetlen. De a próbák tesznek téged azzá, akinek Isten eltervezett.

Áron rengeteg személyes példával, bizonysággal tarkította a tanítást, így szóba került még a szövetség a szúnyogokkal, és Helmut Kohl kancellár is.

A prédikáció letöltéséhez kattints ide! 17,6 MB 01:17:03
Az azt követő ima 0,9 MB 03:54

Extra bónusz: John G. Lake életéről egy könyv (Kalandok Istennel), amely letölthető innen.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!