Bereznai Áron: Úton az ígéret földjére

december 16, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. december 15.

Egész keresztény életünk utazás Istennel. Földi hívő életünk annak a története, hogyan szabadított ki bennünket az Úr a szolgaságból, Egyiptomból, és hogyan visz be bennünket az ígéret földjére. Izrael valósággal végigjárta mindezt, fizikailag kiábrázolva az előttünk álló hit-utat Megváltónkkal.

Ezen az úton egyik jelentős állomásunk a bemerítkezés, ami által megpecsételődik, hogy hová tartozunk. Az Úr kiszabadít bennünket a bűn és a halál uralma alól, és ez után már szabadon követhetjük Megváltónkat, megmenekültünk a rabszolgaságból.

Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak (Róm8,1)

Az Úr azonban nem csak kiszabadít bennünket, hanem Szent Szellemével teljesen betölt, és vezet mindig egyre csak előre, be az ígéret földjére. Az úton levő megpróbáltatások pedig mind-mind arra jók, hogy erőssé, edzettekké tegyenek bennünket. Győzelmeinket nem mi aratjuk, hanem az Úr. A mi feladatunk mindössze csak annyi, hogy higgyünk és engedelmességben járjunk. Ő pedig hűséggel megáld és győzelemre visz majd bennünket, s ahogy az Írás is mondja, „aki segítségül hívja az Úr nevét, megmenekül”, bármilyen nehéz helyzetben is legyen.

1 Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az ÚR dicsősége.
2 Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az ÚR, dicsősége meglátszik rajtad.
3 Világosságodhoz népek jönnek, és királyok a rád ragyogó fényhez.
4 Emeld föl tekintetedet, és nézz körül! Mindnyájan összegyűltek, és hozzád jönnek, fiaid messziről jönnek, leányaidat ölben hozzák.
5 Ha majd látod, örömre derülsz, repesve tágul a szíved. Özönlik hozzád a tengerek kincse, a népek gazdagsága hozzád kerül.
6 Ellep a tevék sokasága, Midján és Éfa tevéi. Mindnyájan Sebából jönnek, aranyat és tömjént hoznak, és az ÚR dicső tetteit hirdetik.
7 Kédár minden nyáját hozzád terelik, Nebájót kosai szolgálatodra állnak, hogy oltáromra kerüljenek kedves áldozatként. Így ékesítem föl ékes templomomat.
(Ézs60,1-7)

Isten terve az az életünkre, az Eklézsiára, hogy Magyarországon is tündököljünk, Isten dicsőségét hordozzuk, s akkor Ő csodákat tesz általunk. Elhozza az egységet, és az ébredést közénk, s még azt is megadja nekünk, hogy ellenségeink a barátainkká váljanak, hiszen nincs semmi, amit az Úr visszatartana azoktól, akik őt szeretik, akik az életüket Istenért lefektetik.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 11,9 MB 51:49
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!