Berry Wisler: Először Isten Királyságát keresd!

május 8, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. május 5.

„Vigyázzatok, hogy el ne utasítsátok azt, aki szól! Mert ha azok nem menekültek meg, akik elutasították azt, aki a földön adott kijelentést, mennyivel kevésbé menekülünk meg mi, ha elfordulunk attól, aki a mennyből szól hozzánk. Az ő hangja akkor csak a földet rendítette meg, most azonban ezt ígéri: „Még egyszer megrendítem nemcsak a földet, hanem az eget is.” A „még egyszer” pedig azok megváltozását jelenti, amelyek mint teremtett dolgok megrendülhetnek, hogy megmaradjanak a rendíthetetlenek. Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel.” (Zsid12,25-28)

Isten mindent megrendít a földön, amibe az emberek a bizalmukat fektetik, s ezzel lehetőséget ad az Úr nekünk, hogy a mulandó és törékeny dolgok helyett az Ő megrendíthetetlen Királyságába vessük a bizalmunkat. A világban egyre növekszik az aggodalmaskodás és a félelem, ám azok, akik Isten Királyságában hisznek és bíznak, örömöt élnek át még nehéz körülményeik közt is a mindennapokban.

„De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.”(Mt6,33)

Isten azt mondja nekünk, hogy ha mi az első helyre tesszük azt, ami az Ő számára a legfontosabb, vagyis Isten Királyságát, akkor az Úr is gondoskodik arról, hogy megadja nekünk mindazt, amire szükségünk van. Hitünk jutalmaként a mennybe kerülünk, ám földi létünk során az a feladatunk, hogy a mennyet a földre lehozzuk, azaz a Királyság szellemében éljünk.

Jézus létrehozta a Királyságot, ami azóta folyamatosan növekszik. Míg Krisztus után 100-ban minden hívőre több mint 360 nem hívő jutott, addig a Királyság terjeszkedésének köszönhetően 1989-ben egy hívőre már kevesebb mint 10 nem hívő jutott világszerte. Isten Királysága megrendíthetetlen, folyamatosan terjeszkedő erőteljes uralom, ami olyan hívők által növekszik, akik Istennek nem szabnak korlátokat, hanem a teljes engedelmességre szánják oda magukat. Nem meglevő életükhöz ragasztják oda a Királyságot, hogy Isten áldásait élvezhessék, hanem a Királyság az életük!

mp3 letöltése 10,5 MB 45:46
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!