Bizonyság Szlovákiából

március 21, 2009    
Kategória: Bizonyság, Hírek

Kedves Gábor! Szívélyes üdvözletemet küldöm a családod és a gyülekezeted részére is. Különösen üdvözöljük azokat, akik Binder András farmján voltak.

Andrej BinderA múlt héten nálunk volt András emlegettük, hogy a „facebookunkon” vagy. Arról is szó esett, hogy csatlakoztál az „Imafal” imacsoportjához. Nagy kéréssel fordul hozzátok, hogy ő érte is imádkozzatok, mert nagyon nehéz időszakon megy keresztül. A felesége elhagyta (más férfivel él) és már el is váltak. Pénzügyi gondjai is vannak, nem fizették meg az építészeti munkáját, kb. százezer eur-ral tartoznak neki. Köszöni, hogy imádkozni fogtok érte.

Habár nagy gyötrődésen megy keresztül, nem veszíti a reményt, annál őszintébben jár az Úrral. Elmondott nekünk egy történetet, mely biztosan tetszeni fog, főleg a gyerekeknek, akik itt voltak a szünidőben a „Nádej – farmon”.

Biztos emlékeztek a Miskára (Michaelre), a gyerekek nagyon szerették, és barátkoztak vele. A szünidő végén nehezen búcsúztak egymástól. Miska nagyon szereti a lovakat, tud lovagolni is, szereti a farmot, legszívesebben a lovaknál aludna is. Főleg egy lovat nagyon szeretetett, András neki is ajándékozta. Nagyon boldog volt, hogy neki saját lova van, minden idejét vele töltötte és szeretettel gondozta.

MiskaDe kb. egy hónappal ezelőtt nagy fordulat történt, Miska lova megbetegedett. Amikor negyednapon sem evett semmit, és föl sem állt, András elhívta az állatorvost. Az állatorvos megállapította, hogy nincs remény a meggyógyulásra, sajnos el kell a lovat pusztítani. El is készítette a pusztító injekciót. Miska eljött, hogy elbúcsúzzon a lótól s barátsága jeléül levágott a ló sörényéből egy darabot és eltette emlékül. Aztán a maga hajfürtjéből is levágott egy darabot, és Andrásnak adta, hogy tegye a ló sírjába.

Azt mondta Andrásnak, hogy „Én tudom, hogy miért haldoklik a lovam.” András meglepődötten kérdezte „Miért Miska?” Miska sírva mesélte el Andrásnak „A nagymamám megbetegedett, szívszélhűdéssel vitték a kórházba, de én a nagymamámat nagyon szeretem, azért imádkoztam érte és kértem az Urat, hogy gyógyítsa meg. Ima közben felkínáltam az Úrnak az én lovamat. Hogy inkább vigye el őt, de a nagymamámat gyógyítsa meg.

András úgy meg volt hatva, hogy sírva nézett a Miskára, aztán a lóra. Térdre borult, és teljes szívből a lóért imádkozott „Uram te látod, hogy Miska föláldozta a lovát a nagymamájáért, könyörgöm tégy csodát és gyógyítsd meg a lovát. Abban a percben a ló fölugrott, elkezdett enni és teljesen rendbe lett.

Az Úr meghallotta a Miska imáját is, a nagymamája is meggyógyult. Azóta Miska édesanyja is olvassa a bibliát és minden nap együtt imádkoznak. Mindenki nagyon boldog volt, hogy milyen csodálatos az Úr

Pish József

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Bizonyság Szlovákiából”
  1. Jeney Attila szerint:

    Pish Józsi bácsi üzenete a szívmelengető bizonyságon túl, nagyszerű példa az országhatárokon és felekezeteken átívelő példaértékű szeretetre, mely összeköti a szlovákot a magyarral, protestánst a katolikussal. Talán tudjátok, Andrej mélyen hívő katolikus, aki a farmjának kicsi színpadán örömmel fogadja a karizmatikus protestáns prédikátorokat, a Nádej (Remény) ranch-on vendégül látja a sérült, beteg gyerekeket, és nem utolsó sorban bennünket Magyarországról. Különös érték ez akkor, amikor a web inkább a szlovákok és a magyarok morgásától hangos. Tényleg vegyük komolyan azt, hogy imánkba foglaljuk az ilyen emberek nevét, mert nagy-nagy szükség van rájuk.

Kérlek, írd meg a véleményed!