Bringatúra a Velencei-tó körül

június 5, 2010    
Kategória: Hírek, Kirándulás

Szerencsésen megjártuk a tervezett utat (az ingókövekkel azért megkurtítva). Egy ilyen kirándulás mindig tanulságos, mert meleg van, mert nem egyforma a résztvevők tűrőképessége, mert gyakran félreértjük egymást, mert az egyik szeret fürdeni, a másiknak nincs miben, az egyik siet haza, másoknak özön ideje van – mégis valahogy együtt kell végigcsinálni.

Egy közösség értékét többek között az is méri, hogy ezeket az apró konfliktusokat mennyire tudja kezelni. Ilyen körülmények között kicsit eltűnik a megszokott, természetes előzékenység, örülünk, ha élünk.

Egyúttal meglepve tapasztalhatjuk, hogy mekkora tartás van egyesekben, amivel a szokásos körülmények között nem feltétlenül találkozunk. Számomra a mai nap meglepetésembere a figyelmességben első helyen végzett Klein Robi barátunk volt.

Még egy kis statisztika a megtett útról:

[svgallery name=”2010_06_13_velence”]

Sarvajcz Lajos emlékezete itt olvasható

A következő kerékpártúra tervezett időpontja június 26-27., amikor is a Fertő-tavat szeretnénk megkerülni két nap alatt sátorral, hogy a költségeket minimalizáljuk. A részletekről igyekszem időben tájékoztatni az érdeklődőket.


Június 13-án, vasárnap kerékpártúra lesz (40-50 km), mely Gárdonyból a Székely Bertalan utca 17-től indul, egy kerékpár kölcsönzőből. A tó déli partján kezdünk karikázni a kiépített kerékpár úton, majd közvetlenül a part mellett észak felé folytatjuk az utunkat, hogy a hegyi kerékpárosoknak is örömet okozva meglátogassuk a híres ingóköveket. Visszatérve a betonútra tiszteletünket tesszük a Pákozdi csata emlékoszlopánál, és a Don kanyar hőseinek emelt épületnél. Ha időnk engedi, benézünk az arborétumba. Pár kilométer után már csak az lesz a dolgunk, hogy megvárjuk a következő Budapestre induló vonatot, és kipihenjük magunkat a hazafelé döcögve.

A tervezett út térképét alább tanulmányozhatjátok:

Találkozás tehát a kerékpár kölcsönzőnél 9:00-kor.

Vasúttal: Indulás a Dáli pályaudvarról 7:46-kor, érkezés Gárdonyba 8:47-re a teljes áru menetjegy 915 Ft, persze a diákoknak, stb. ennél jóval kevesebb. Ha hoztok kerékpárt, a szállításáért 230.- forintot kell fizetni. (Természetesen vissza még egyszer ennyit.)

Visszafelé a menetrend Gárdonyból:

Figyelmetekbe ajánlom az alábbi weboldalakat:

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1446
http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=247
http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=65
http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=471

Ha ötletetek, javaslatotok van, jelezzétek email-ben, vagy írjátok meg hozzászólás formájában!

Ugye nem felejtitek, akár a követ ütik a tojáshoz, akár a tojást a kőhöz, a tojás törik össze. Itt mi vagyunk a tojás, mindenki figyelmesen kerékpározzon, maxaimálisan vigyázzon magára és a másikra…

J.A.

Ajánlott kerékpár kölcsönző: Gárdony, Székely Bertalan utca 17.
Telefon: 06-20-9755-036, 06-22-570-177
Web: http://tokorulbringan.uw.hu/
E-mail: tekerzoli@freemail.hu
Ár: 1200 Ft/nap (csoportoknak 1000 vagy 800 Ft/nap)
Nem kizárt, hogy kihozzák a kerékpárt a vasútállomásra. Ha innen szeretnél indulni, feltétlenül jelezd!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

4 válasz   “Bringatúra a Velencei-tó körül”
 1. Jeney Attila szerint:

  A helyes időpont JÚNIUS 13., vasárnap. A korábbi dátum elírás volt. Bocsánat!
  A.

 2. admin szerint:

  Az út elején, nagy vehemenciával elszáguldtatok egy megrázó történettel bíró emlékhely előtt, melyet egy 1928. decemberi tragikus baleset emlékére állítottak. A szomorú történetet a beszámoló után olvashatjátok.

 3. Nyeste Sándor szerint:

  Az Ünnnepnapokat olvastam, a következőt viszont nem tudtam megnyitni.
  „…Sarvajcz Lajos emlékezete itt olvasható…”

  Hol lehetne elolvsni?

  Köszönöm
  Nyeste S

 4. admin szerint:

  @ Nyeste Sándor:
  A link javítva.

Kérlek, írd meg a véleményed!