Bűnt és ünneplést el nem szenvedhetek

február 2, 2013    
Kategória: Misszió, Vajdaság

„Bűnt és ünneplést el nem szenvedhetek.”(Ézs1,13)

Csodálatos alkalmakat élhettünk a Vajdaságban a böjtzáró Istentiszteleteken, Péterrévén és Horgoson. Az Ige rámutatott: „És lesz az igazság műve békesség, és az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké.” Ézs32,17. Nem csaphatjuk be önmagukat, hiába a böjt, ha az életünkben nincs igazság és szeretet. Nem lesz békesség, ha nincs igazság! Engedtük, hogy Isten rámutasson, azokra a területekre ahol szükség van megbocsátásra, elengedésre, helyreállásra, igazságban. Isten Igéje valóságos segítség mindazoknak, akik azt vágyják, és engedik, hogy leleplezze a sötétséget a szívben. Bűnt és ünneplést együtt gyűlöl az Úr, de van helyreállás Isten kegyelmében, minden reggel megújul az Ő kegyelme. Isten királysága igazság, békesség és Szent Szellem által való öröm. Róm. 14:17. Ez az Ige is arról beszél, hogy az igazságot követi a békesség, és a békességet az öröm, nem lehet ez másképp! Istenünk készíti és felékesíti a Menyasszonyt igazságban. Őt semmiképpen nem csaphatjuk be!

Az Ige, mint két élű éles kard külön választja a sötétséget és a világosságot bennünk, ezért tudott a Szent Szellem munkálkodni, bűnbánat által a szív egyre inkább Isten felé vágyódik, a Szent Szellem segítségre van az erőtlenségünkben és meg tudja oldani az évek óta bezárt szájakat bocsánatkérésre, halleluja!

Több erőteljes bizonyságot mondtak a testvérek, amik a böjt alatt történtek velük. Az egyik daganatos testvérnő testéből eltűnt a daganat, dicsőség Istennek! Az orvos érthetetlenül állt a vizsgálatok után, mi történt? Mi tudjuk! Jézus Krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz. Az Ő karjai nem rövidültek meg, Ő nem csak több ezer évvel ezelőtt volt erős Isten, hanem ma is!

(A képek után a cikk folytatódik)

[svgallery name=”2013_02_2_Szerbia”]

Az Úrvacsorai alkalmak mind két helyen örömünnepbe mentek át, örvendeztünk, énekeltünk az Úr előtt szabadságban.

Nagy erő van a megtisztított szívű emberek dicsőítésében. Sajnos nagyon sok embernek nincs munkája a gyülekezetben Péterrévén, és a gyülekezetben egymást segítik a tagok, megosszák, amijük van egymással, valóban megtanulták az igazi hálaadást. „Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által ti hozzátok.” 1Thessz5,18. Milyen hatalmas dolog ez, a próbák, nehézségek közötti hálaadás, de ez az Isten akarata, mert ehhez szükség van hitre, lehetetlen hit nélkül tetszeni Istennek. Mind két helyen megtérések voltak, Isten jósága megtérésre indít, és a szelíd szó a csontot megtöri, ez az igazság! Istennek hála a gyülekezetek növekednek nemcsak létszámban, hanem az Úr Krisztus erejében is. Imádkozunk egy gyülekezeti házért Horgoson, mert kinőttük a bérelt helyet, tudjuk, hogy az Úr munkában van. Horgoson a romák között is egyre több a megtérés, és a valóságos változás, ezt egyedül Isten drága Szellem képes elvégezni, a teljes reménytelenségből élő reményre vinni azokat, akiknek a szíve jó föld és az Ige termést tud hozni bennük. A munka rengeteg, és bizony nagyon kevés a munkás ezeken a területeken a Vajdaságban, de akik megtérnek, és megismerik Isten szeretetét, azok már tudják, hogy ők nem egy elfelejtett nép, Isten törődik velük.

Kérünk, hogy imádkozzatok továbbra is, tapasztalják meg azok, akik hitüket Istenbe vetik, hogy Isten gondoskodik a gyermekeiről, az Ő szava igaz, tegnap és ma és mindörökké.

Legyél áldott drága Testvérünk!

Szeretettel, Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!