Csak tovább!

június 1, 2012    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Reménység ellenére, reménykedve hinni.
Ez egy olyan természetfeletti dolog, amire magunktól nem vagyunk képesek, de Isten Szent Szelleme által, IGEN! Azt látjuk és tapasztaljuk, hogy a keresztyén ember életében, ez a természetes, ezért nem csüggedünk, bár volna miért, mert tudjuk, hogy Isten minden ígérete igaz, a látható dolgok ellenére. Mózesről azt írja, az Ige, hogy erős szívű volt, és ezért tudta elhagyni Egyiptomot, mintha látta volna a láthatatlant. Isten nagy dolgokat tud véghezvinni, azokkal, akik ilyen erősen hisznek, akik nem a körülmények áldozatai, hanem Isten örök szava vezeti őket, és szikla szilárdan hisznek a mozdíthatatlan, örök Igében, az ilyen emberekre nem méltó ez a világ.

Kik lehetnek ilyenek? Csakis azok, akik hisznek a reménytelenség ellenére, és bizalmukat nem vesztik el Istenben, akkor sem, mikor minden elképzelés összeomlik. Pál Apostolt az Ázsiabeliek mind elhagyták, és még sem volt hiábavaló az ázsiai szolgálata, a mai napig táplálkozunk belőle, de nemcsak az írásokból, hanem abból a kitartásból is, ahogy a hithősök előttünk jártak, nem voltak a meghátrálás emberei, ez szól ma. Próbáld meg úgy élni a mai napodat, hogy nem lesz holnap, és, ha ezt teszed minden nap, meg fogsz változni.

Szomorú hírre érkeztünk Péterrévére, Joet és Ramónát, a fiatal volt drogos párt, kik vasárnap házasodtak össze, kedden börtönbe vitték. Dolgozunk azon, hogy Gábor be tudjon bemenni hozzájuk (az újvidéki börtönben vannak), bár emberileg nincs remény, mert csak a közeli hozzátartozókat engedik be látogatni. Nagyon szeretnénk Bibliát bejuttatni hozzájuk, és bátorítani őket, az Úr tudjuk, hogy munkában van értük, és, soha, de soha nem téved.

Újra rágalmakat és fenyegetéseket kaptunk Péterrévén. Isten tanít minket, hogy a saját lelkünket a Szent Szellem által meg tudjuk feszíteni. Elkeseredhetnénk, sőt haragudhatnánk is, emberileg jogosan, de szabadok vagyunk. Az ördögnek mindig is eszköze volt, hogy Isten embereire koholt vádakat szórjon, de a tanítványok örömmel fogadták, hogyha Krisztus nevéért gyalázattal illettek. Életünk ideje az Úr kezében van, ezért egyáltalán nincs mitől félnünk. Olyan emberek tértek meg Péterrévén, akiktől mindenki fél, gyilkosok, paráznák, drogosok. Nem értik az emberek, hogy Isten előtt nincs nagy bűn vagy kis bűn, kis bűnnel is ellehet kárhozni, de nagy bűnnel is lehet a mennybe menni, ha Jézus vére megtisztított, és többé nem tulajdonítja nekünk a bűneinket. Annyira szeretjük Jézust, minden bűnünket magára vette, egyet sem hagyott rajtunk, a Megváltás tökéletes, olyan jó, hogy nem tudunk hozzá tenni! Az Ige üzenetén soha nem fogunk változtatni, nincs más út az Atyához, csak egyedül, Jézus! Nem csaphatjuk be az embereket, és tarthatjuk sötétségben, még akkor sem, ha ezért rágalmakat és fenyegetéseket kapunk, nem segít a Máriához és a szentekhez való ima, nem segít a magunk gyötrése, nem tudjuk megvásárolni jó cselekedeteinkkel a kegyelmet, ez van.

„és mint megfertőztetett ruha minden mi igazságaink”.(Ézs64,5)

A vasárnapi pünkösdi Istentiszteleten egy csodálatos dolog történt. A gyülekezet egyik tagjának, Valikának, már 25 éve nincs kapcsolata az édesapjával, mert fiatalon elhagyta őket, és külföldre ment. Valika az édesapja nélkül nőtt fel. 25 év után az Apuka hazabiciklizett Hollandiából Péterrévére, egyszer csak ott volt. Hollandiában is elég rossz életet él, de haza jött, hogy a papírjait megcsináltassa, hogy munkát tudjon kint vállalni, tehát csak rövid időre jött. Eljött a gyülekezetbe Valikáékkal, és megtért. Fantasztikus volt, ahogy a szemünk előtt láthattuk, Isten gyógyító kegyelmét, Apa és lánya között. Egy bűnös ember megmenekült, de egyben Isten szeretetéből rögtön jött a gyógyulás is, olyan nagy a mi Urunk! Az időzítés is fontos, pünkösd napja volt, és a Szent Szellem olyan kedves módon tudott közeledni ehhez az emberhez a pünkösdi üzeneten keresztül, hogy a kemény szívből hús szívet tudott csinálni, a legnagyobb csoda!

A kanizsai gyülekezet is csodálatosan növekszik, bár a helyünk még mindig bizonytalan.

Kérünk, hogy imádkozzatok értünk! Isten jó, MINDENKOR!

Szeretettel,
Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!