D. Nagy Tamás: Böjtről – Az Úr nem azt nézi amit az emberek…

január 7, 2012    
Kategória: Hanganyag

2011.december 30.

De minden gyermekében igazolódott az ő bölcsessége. (Lk7,35)

A Szentírásból kiderül, hogy mindannyian valójában azok vagyunk, amilyen hatást másokra a szavainkkal és tetteinkkel gyakorlunk. Így leginkább a következő generáció számára derülhet majd ki, hogy valójában milyen emberek vagyunk. Isten azonban már a jelenben látja bennünk a jövőt, a lehetőséget, azt, akivé az Ő dicsősége által idővel válhatunk. Az emberekkel ellentétben, Isten egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy ismeri a szívünket, s ennek alapján viszonyul hozzánk. Ne csodálkozzunk hát, ha egy olyan centrális területet is ebből a szemszögből vizsgál a Biblia, mint a böjt!

Ézsaiás 58. fejezete rávilágít a böjt igazi lényegére, vagyis arra, hogy az Úr azt akarja, hogy amikor böjtölésünkkel felhívjuk magunkra Isten figyelmét, akkor mi magunk változzunk, ott legbelül a szívünk mélyén. Minden böjt központi témája az kell legyen, hogy az Urat jobban megismerhessük, hozzá közelebb kerülhessünk. Pál apostol a Filippi levél 3. fejezetében beszél az Istennel való kapcsolat felbecsülhetetlen értékéről, az igazi, valóságos kincsről, aminek megszerzéséért érdemes élni.

A fent említett böjti szakasz az Ézsaiás könyvéből rámutat arra, hogy melyek azok a területek, ahol miután a kegyelem elvégezte a munkáját bennünk, mások életében Isten bennünket mélységes mélyen használhasson. Amikor rácsodálkozunk a felsorolt kulcsfontosságú területekre és az áldásokra, amelyek a szív megtisztulását követik, újra megláthatjuk, hogy milyen hatalmas és csodálatos, szent Urat szolgálunk! Ezt az Urat nem lehet becsapni, félrevezetni, mert Ő nem azt nézi, ami a szeme előtt van, hanem azt, ami a szívben!

mp3 letöltése 13,8 MB 01:00:11
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!