Darko Kreiner: Személyes evangélizáció

november 18, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. november 10.

„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát.” (2Kor5,17-18)

Az Úr minden hívőre a megbékéltetés szolgálatát bízta, amit mindenkinek „teljes idejű” szolgálatként kell végeznie. Ahogyan Jézust elküldte az Atya, az Úr is úgy küld el bennünket, hogy megtérésre hívjuk az embereket. Tanulmányok kimutatták, hogy a legeredményesebb evangélizációk nem a nagy összejövetelek, hanem a személyes kapcsolatokból fakadó bizonyságtételek, mert akik ez utóbbi módon térnek meg, több mint 80%-ban megmaradnak a hitben.

Éppen ezért felelősséget kell vállalnunk kapcsolatainkban, barátaink, rokonaink, munkatársaink és szomszédaink evangélizálásában, hiszen ők azok, akiket az Úr ránk bízott. Kérnünk kell az Urat, hogy változtassa meg a szívünket az elveszettek iránt, hogy Jézushoz hasonlóan irgalmas szívvel tudjunk odafordulni a környezetünkben élőkhöz. Krisztus katonáiként (2 Tim. 2:3-4) meg kell értenünk, hogy a sötétség erői (Ef. 6:10-13) ellen harcolunk, akik megvakították (2 Kor. 4:3-4) az embereket, így ők valójában az ellenség hadifoglyai. Az Úr azt kéri tőlünk, hogy menjünk be az ellenséges vonalak mögé, és szabadítsuk ki a foglyokat, hogy Jézusban dicsőséges szabadságban élhessenek.

A személyes evangélizáció egy folyamat eredménye, és nem egy pillanat műve. Sokak szíve szikár föld, amit csak idővel lehet felpuhítani, hogy befogadják az evangéliumot. A megtérés után pedig továbbra is ott kell állnunk mellettük, hogy hitükben növekedni tudjanak. A személyes evangélizáció során az egyik legnagyszerűbb eszköz a személyes bizonyságtétel, mert ennek során arról számolunk be folyamatosan, amit az Úr a mi életünkben tett. Ezek a bizonyságtételek megcáfolhatatlanok, és hiteltelenítik az ördögöt. Éppen ezért bizonyságunk erejével könnyedén célba érhetünk környezetünk evangélizációjában.

„Jézus erre ismét ezt mondta nekik: „Békesség néktek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket.” (Jn20,21)

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 15,4 MB 01:07:30
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!