Delron Shirley: Akik változást hoznak

november 18, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. november 17.

Minden bizonnyal mindannyian olyan hívőkké szeretnénk válni, akik változást hoznak környezetükbe, nem pedig olyanok maradni, akikről azt sem lehet biztosan tudni, hogy egyáltalán keresztények-e. Ahhoz, hogy változást tudjunk hozni a körülöttünk élő emberek életébe, a változásoknak először a mi életünkbe is be kell épülnie.

Először is rendelkeznünk kell az Úrtól vett életcéllal, ami meghatározza az irányt, amerre hívőkként tartunk. Dávid élete jól példázza, mennyire fontos, hogy bennünket Istentől jövő cél irányítson. Életcélunkhoz ez után szenvedélyt is ragasztanunk kell, ami „ragályossá” tesz bennünket mások számára. Szenvedélyünket azonban Istentől jövő korlátok közé kell szorítsuk, különben – zabolázatlanul – inkább romboló, s nem építő hatással lesz mind magunkra, mind másokra. Éppen ezért az Úr ad egy olyan tervet, ami segít kivitelezni látásunkat, és e csatornában biztonsággal folyhat szívünk heve, szenvedélye. József élete jó példa e terv meglétére.

Az Úr egy idő elteltével megfelelő pozícióba helyez bennünket, hogy a tőle elrendelt időben céljait megvalósíthassuk. Remek példák erre Nehémiás, Eszter vagy József. Amikor az Úr által kirendelt pozícióban vagyunk, szükségünk van Isten erejére is, hogy terveit kivitelezhessük, céljait elérhessük. Péter élete jól példázza milyen az, amikor Isten ereje Pünkösd napján mássá tesz egy korábban nádszálhoz hasonló, ingadozó embert, és ezrek menekülnek meg egyetlen igehirdetése nyomán.

Végül, Isten kezében akkor lehetünk igazán hatékony eszközök, ha együtt érző szívvel rendelkezünk. Ha azzal a szeretettel látjuk az elveszetteket körülöttünk, amivel az Úr látja őket, akkor együtt érző szívünk nem ismer határokat, s az Úrhoz hasonlóan mindent elkövet, csak hogy némelyeket az örökké égő tüzes tó borzalmaitól megmentsen. Ha az Atyához hasonló együtt érző szívünk lesz, akkor igazi hatással lehetünk mi is környezetünkre.

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn3,16)

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 16,9 MB 01:13:51

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!