Dornyi Gábor: Isten szeret és megtérésre hív

április 16, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. április 14.

Bemerítő János üzenete az volt, hogy elérkezett Isten Országa. Jánosig a törvény és az ószövetségi próféták voltak, Jánostól azonban változás következett be. E változás lényege az új minőségi kapcsolat Istennel, Jézus Krisztus által, aki elhozta az Újszövetséget számunkra. Az Újszövetség nem más, mint egy friss szövetség, amit Isten a benne hívőkkel kötött, ami sohasem avul el, mindig friss marad.

„Szeretteim, nem új parancsolatot írok nektek, hanem egy régi parancsolatot, amely kezdettől fogva megvan nálatok: ez a régi parancsolat az az ige, amelyet hallottatok.”(1Ján2,7)

Istennel való kapcsolatunkban van egy szent indulás a megtérésünkkor, s az Úr azt szeretné, ha a Vele való kapcsolatunk mindig friss maradna. Bár a szeretet parancsa már az Ószövetségben is jelen volt, az Újszövetség ezt csak megerősíti számunkra. A már ismert parancs ’friss’ megvalósulása az életünkben úgy történik meg, hogy Jézus a kezünket fogja, s Szelleme által vezet.

Bemerítő János üzenete ugyanakkor a megtérésre hívás is, ami a görög nyelvben azt jelenti, hogy az életünket folyamatosan, újra és újra összhangba kell hoznunk Istennel, azaz rendezni kell az életünket az Úrral. Isten az Ő Szelleme által szétválogatja az életünkben azt, ami értékes attól, ami nem, s a „pelyvát” az életünkből kiszórja.

Jézus bemerítésekor elhangzik az Atya szózata – ami a négy evangéliumban négy különböző módon lett feljegyezve –, „te vagy az én szeretett Fiam”. Kulcsfontosságú, hogy mi is átéljük naponta, mit jelent az Atya szeretett fiának lenni az igazságban járva és folyamatos megtérésben élve.

mp3 letöltése 3,4 MB 14:52

Prófétikus festmények

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!