Dornyiné Beatrix: Kincs, ami van!

augusztus 28, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. augusztus 27.

A kincs általában egy olyan értékes dolgot jelent, amiért az ember nagy árat is képes kifizetni, csakhogy megszerezhesse azt. A földön sokféle kincset gyűjthetünk magunknak, de a Biblia szavai szerint ezek csupán mulandó értékek a mennyei kincsekhez képest.

„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” (Mt.6,19-21)

Mégis a a gyakorlatban azt kell tapasztalnunk, hogy ez a kincskeresés vagy annak a megszerzése mégsem olyan egyszerű feladat, hiszen az ellenség és a saját emberi természetünk is próbálja megakadályozni, hogy a földiek helyett a mennyei kincsek birtokába jussunk.

Ezeknek a kincseknek is van egy ára – még akkor is, ha az jóval kevesebb, mint a valódi értékük-, amit ki kell fizetni azért, hogy a miénk lehessen. Sokszor nehéznek tűnik kifizetni azt az árat, hogy Isten útján járhassunk, de nekünk mégsem szabad félnünk, hogy a mennyei dolgokat válasszuk a földi kincsek helyett.

A tanításból megtudhatod, hogy mik azok a leggyakoribb akadályok, amik hátráltatják, hogy minél több mennyei kincset gyűjtsünk magunknak és jobban belemélyedhetünk abba is, hogy miért olyan fontos ez Isten számára.

„Hasonló a mennyek országa a kereskedőhöz is, aki szép gyöngyöket keres. Amikor egy nagy értékű gyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.” (Mt.13,45-46)

Ne féljünk kifizetni az árat ezekért a mennyei kincsekért!

mp3 letöltése 11,5 MB 50:09
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!