Te melyik testvér vagy?

március 30, 2012    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Vasárnap délelőtt a péterrévei Istentiszteletre egy fiatal pár állított be. Szemmel is láthatóan borzasztó állapotban. A külső megjelenésükön is látható volt az elutasítottság, és a megfelelési vágy. Tele orr és fülkarikákkal, pirszingekkel. A prédikációt követően Isten indította Gábort, hogy elmondja a megtérése történetét, ő szintén hasonló állapotban volt akkor, mint ezek a fiatalok. Drog, paráznaság, magány, elutasítottság, életellenes törekvések, önpusztító élet. Ez után a fiatal pár átadta az életét Jézusnak. Csodálatos volt, ahogyan Istennek Szelleme ott volt, gyógyított és a sötétségből a világosságra hozta az embereket. Kiderült, hogy szörnyű élet áll mögöttük, és megint csak azt láthattuk, hogy olyan emberek, akik senkinek nem kellenének, még önmaguknak sem, azok milyen értéket képviselnek Isten szemében, az Ő egyszülött Fiának értékét!

Nincs személyválogatás a dicsőség Urában, ezért bennünk sem szabad, hogy legyen, ha csak a csiráját is felfedezed magadban, akkor térj meg! Mindannyiunkat egyedül Isten kegyelme tart meg.

„A megromlás előtt felfuvalkodik az ember elméje; a tisztesség előtt pedig alázatosság van.” (Pld18,12)

Elhívtak minket egy orvosilag gyógyíthatatlan fiatal 16 éves lányhoz. Elmondta, hogy ő nem szeret templomba járni. Gábor elmondta neki, hogy van egy történet a Bibliában, ami két testvérről szól. Az egyik elment otthonról, és elverte az örökségét, a másik otthon maradt, de nem igazán volt kapcsolata az Apukájával. Majd megkérdezte a lánytól, szerinted, te melyik testvér lennél? A válasza az volt, hogy az, aki elment. Igen, a másik otthon volt, olyan, mint akik templomban járnak, de Istennel való kapcsolat nélkül, a másik testvér, aki elment meg szív szerint visszavágyott az apai házba. És apja visszafogadta, csodálatos közösségbe kerültek egymással, olyanba, amit az otthon maradt fiú nem is értett. Tudod az a cél, hogy a gyülekezetekbe csupa ilyen visszatért gyermekek legyenek, akik átélték Isten megbocsátó kegyelmét, ahogyan mi is, mert ezek az embereknek, van kapcsolata a mennyei Atyával, Jézus Krisztuson keresztül a Szent Szellem által. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek ilyen fajta mélységeket kell megjárnia, ahhoz, hogy megtapasztalja Isten kegyelmét, de mindenkinek felismerésre kell jutnia, hogy elveszett, bűnös ember, akinek szüksége van a megváltásra! Azok a szomorú templomok és gyülekezetek, ahol az embereknek nincs kapcsolata Istennel, üresek, és csak megszokásból, megfelelésből járnak az emberek, talán illemből, de élő kapcsolat nélkül. Erről is ír Isten igéje:

„Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem forró; vajha hideg volnál, vagy forró. Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem forró, kivetlek téged az én számból.” (Jel3,15-16)

Megértette ez a fiatal lány, hogy ő is haza mehet, és élő kapcsolatba kerülhet Istennel, és átadta szívét Jézusnak. Nagyon éhesek az emberke a gyógyulásra, az elfogadásra, és a tisztaságra is, csodálatos látni, hogy minden héten térnek meg emberek, mint Péterrévén, mind Kanizsán. Isten lenyúl értük, és kiemeli őket a halál állapotából. Most vasárnap Kanizsán a gyülekezetbe beállított egy számunkra ismeretlen ember. A prédikáció után a Szent Szellem olyan dolgokat mondatott ki Gáborral, ami teljesen az ismeretlen ember életéről szól. Oda ment utána Gáborhoz, és mondta neki, hogy: te elmondtad az életemet, hogyan lehet ez? Meghalt a 2,5 éves gyermeke, a felesége elhagyta, és ő átszökött a zöldhatáron, hogy hátha munkát kap Magyarországon, elkapták, és magyar börtönben 7 hónapot ült. Ő sem tudja miért, de eljött a gyülekezetbe. Megtért. Istennek fontos az ember, bármilyen is, van remény Jézus Krisztusban! Ezeken az embereken semmi és senki nem tud hathatósan segíteni, csak az élet Ura!

Aki újjászületik, az megtapasztalja, hogy a régiek elmúltak és minden újjá lett, új teremtés lett, semmilyen módszer, és emberi kitaláció nem képes erre, egyedül a Jézus Krisztusba vetett hit. Tudjuk, hogy a döntés az csak a kezdet, sok erőre, kitartásra és gondozásra van még szükség a teljes helyreállásig, kérünk imádkozzatok ezekért az emberekért.

Sok a harcunk, külső és belső támadások, és a péterrévei és a kanizsai gyülekezetek gondjai, de nem lankadunk meg, bízunk az Úrban és Pál apostollal együtt valljuk.

„Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők, sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.” (Róm8,38-39)

Szeretettel, Gábor és Etelka

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!