Az olvasókhoz


Ezt a weboldalt az Élő Ige Gyülekezet tagjainak, és a Gyülekezet iránt érdeklődők informálására hoztuk létre. Ha a jobbra fent található Újdonságok címke alatt, az email címed megadásával feliratkozol az érdeklődők közé, akkor az új cikkeket a honlappal együttműködő FeedBurner rendszer automatikusan postázza a címedre. Természetesen bármikor leiratkozhatsz erről a szolgáltatásról. Ha nem érthető a regisztráció, akkor kattints ide!

A weboldal a szokásos böngészőkkel működik, az Internet Explorer esetén viszont legalább a 8-as verziót telepítsd. Megértésedet köszönjük.

A főoldal jobb felső sarkában találsz két RSS ikont. Az első az új cikkek, a második a hozzászólások figyelését teszi lehetővé RSS csatorna segítségével. Ha véletlenül nem találkoztál még az RSS kezelésével itt megtanulhatod a használatát.

Minden cikk kategorizálva van. Ez azt jelenti, hogy a cikk írója egy vagy több kategóriába besorolja a cikket. Ilyen kategória például a Misszió. Ha a jobboldali hasábban kiválasztod valamelyik kategóriát, akkor csak azok a cikkek jelennek meg, amelyek az illető kategóriába vannak sorolva. A főlapon három kiemelt kategória cikkei olvashatók. Azt, hogy éppen melyik a kiemelt kategória, azt a szerkesztők változtathatják.

A cikkekhez általában engedélyezik a szerzők a hozzászólást. Ha hozzászólsz egy cikkhez, akkor meg kell adnod a nevedet, és az email címedet. A neved helyett tetszőleges becenevet is írhatsz, ha inkognitóban szeretnél maradni. Ez blog írásnál természetes. A megjegyzésed nem jelenik meg automatikusan az oldalon, csak ha moderálta a cikk írója. Ha akarod, akkor a hozzászólásodon megjelenik a fényképed vagy grafikus azonosítód, amit avatárnak neveznek. Ha ide kattintasz, akkor megtanulhatod, hogy kell gavatárt (globális avatárt) létrehozni, mely ettől kezdve minden hozzászólásodban megjelenik egyéb intézkedés nélkül.

Egy cikk úgy is íródhat, hogy csak egy jelszó megadásával olvashatod el. Ezek a cikkek nem publikusak, írójuk belső használatra szánta őket.

Bizonyos cikkeket, információkat az Egyházhoz szorosan kapcsolódók számára tartunk fenn, ezekhez csak akkor férhetsz hozzá, ha regisztrálod magad. Ennek lépései a következők:

  • A jobb oldali oszlop alján a található Regisztrálás linkre kattintasz, majd megadod a választott felhasználói nevedet és az email címedet.
  • Ezt követően azonnal kapsz a megadott címre egy emailt, a belépéshez szükséges, induló jelszavaddal.
  • Várnod kell még egy email-t, mert az oldal adminisztrátora el kell, hogy fogadja a jelentkezésed.
  • Ezt követően kattints a Log in linkre, hogy elérd mind az oldal fenntartott részét, mind a saját profilodat, ahol a jelszavadat módosíthatod, vagy bemutatkozhatsz, ahogy ezt a hasonló oldalakon már bizonyára megszoktad.

Ha a jobb felső sarokban a Keresés az oldalon mezőbe beleírsz egy szöveget, akkor megjelennek azok a cikkek, amelyekben, illetve amelyek hozzászólásaiban szerepel az általad beírt szöveg.

A cikk írója tetszőleges számú címkét is rendelhet a cikkhez. A címke nagyon hasonlít a kategóriához. Ha egy oldalon egy vagy több címkét látsz, akkor valamelyik címkére kattintva megjelenik az összes cikk, amely hasonló címkével van ellátva.

NaptárFontos része az oldalnak a Naptár, melyben megtalálod a Gyülekezettel kapcsolatos események időpontját és azok leírását, akár visszamenőlegesen is. A színes dobozok az egyes események időbeli elhelyezkedését mutatják. Különböző színekkel jelöltük a különböző csoportokba tartozó eseményeket. Ha rákkattintasz valamelyik dobozra, akkor az esemény részleteit is megnézheted, ha a kitöltötték. Az egész napos események a naptár legfelső sorában találhatók. Ha az időjárás előrejelzés ikonra kattintasz, tájékozódhatsz a budapesti időjárásról, az elkövetkező három napban. Ha szeretnél a naptárba felvenni egy eseményt, vagy hibát találtál, akkor írd meg a naptár szerkesztését végző valamelyik személynek.

Az Egyebek menüpont alatt találsz egy Statisztika című pontot. Az oldal látogatottságát vizsgáló analitika eredményét, ha érdekel, napi, heti vagy havi rendszerességgel email-ben elküldjük. Ha ilyen igényed van, jelezd e sorok íróinak az alábbi címen.

Ha zavar, hogy az ajánlott videó megszakad, amikor új lapra váltasz, akkor egyszerűen kattints ismét rá, hogy teljes képernyős legyen egy új ablakban. Ezt követően végigbogarászhatod az oldalt, miközben hallgatod a videó hangját.

Bármilyen észrevételed, ötleted, javaslatod van, kérlek írd meg az alábbi címek valamelyikére, előre is köszönjük:

email: info@eloige.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!