Erdélyi beszámoló‏

január 20, 2013    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Nagy örömmel és várakozással indultunk Székelyudvarhelyre, ahol az ősz folyamán házas kurzus vezetőket képeztünk ki, most januárban azért mentünk, hogy levizsgáztassuk őket, és megbízást adjunk nekik erre a szolgálatra. Ezen keresztül Erélybe /Romániába is be tudjuk indítani a 2=1 Házas missziót.

Nagyon intenzív volt a három nap, amit ott tölthettünk. Szombat délután mikor megérkeztünk az első utunk a székelyudvarhelyi katolikus paphoz vezetett. Mivel az ő közösségéből is képeztünk ki egy házaspárt, ezért részletesen el kellett magyaráznunk, hogy ez a misszió felekezetközi, hiszen a házasságról van szó, természetesen a Biblia alapján. Fontos, hogy minden házaspár felekezettől függetlenül növekedni és erősödni tudjon az egymással való kapcsolatában és a Szent Szellemmel való élő közösségében. Szeretnénk, hogy ezek a reformáló gondolatok, amik a kurzusban vannak, minél több házaspár életét gyökeresen megváltoztatná, hogy Isten királysága növekedjen.

Még az este folyamán négy házaspár levizsgázott, akiknek megbízást is tudtunk adni. Örömmel mondták el, hogy milyen jó hatással volt rájuk a kurzus anyaga és új dolgokat tudtak beépíteni a házasságukba. Pl. Az egyik asszonynak óriási örömet és megelégülést adott, hogy a házi feladatok közös megoldásával minőségi időt tölthettek együtt, amire mindig vágyott. A férje eddig úgy gondolta, hogy a közös időtöltés amolyan „semmizés”, de most rádöbbenhettek mind a ketten, hogy mennyire gazdagabbak lettek, megváltozott az egymáshoz való viszonyulásuk, mind beszédben, mind magatartásban.

Egy másik férj elmondta (pásztor házaspár), hogy 20 éve imádkozik ima partnerért, de most felismerte, hogy 12 éve mellette él az imapartnere, a felesége. Forradalmi változás ment végbe a házasságukba azáltal, hogy elkezdtek közösen imádkozni.

Nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy látjuk folyamatosan az ő munkáját, valóban nagyon örülünk.

Vasárnap délelőtt a Székelyudvarhelyi roma pünkösdi gyülekezetben szolgálhattunk a házasságról, egy mély üzenettel. Óriási a szükség a romák között is a házasságról való tanításban. Szomorúan hallottuk, hogy az önkormányzat megakadályozza a házasságkötéseket, mert ha a családnak adósága van, akkor nem adják őket össze, ezzel motiválva őket a tartozásuk kifizetésére, ezért nagyon sok pár nem tudott összeházasodni, bár akar.

(A képek után a cikk folytatódik)

[svgallery name=”2013_01_20_Szerbia”]

Majd egy kis faluban Szenterzsébeten szolgálhattunk egy csodálatos közösségben. A kis teremben ahol egy vaskályha adta a meleget énekeltünk egy csörgődob kíséretében az Úrnak. Csodálatos jelenléte volt a Szent Szellemnek. Majd az Igéből erősítettük a drága testvéreket, kik közül láthatóan mély szegénységben élnek. A nagy hideg hóban többen zokniban voltak, ennek ellenére lelkesen és örömmel dicsérték az Urat. Milyen nagy kegyelem, hogy az Ige szól hozzánk, és képes a reménytelenségben reményt és erőt adni, ez történt ezen a vasárnap délutánon is.

Vasárnap délután meghívott minket egy katolikus házi csoport, ahol nyolc házaspár vett részt. Tanítottunk a házasságban a konfliktuskezelésről, a szülőségről. Éjszakába nyúlt a szolgálat, annyira éhesek voltak az igazságra a Biblia alapján. Az Úr munkálkodott itt is, dicsőség neki!

Hétfőn délelőtt Küsmödön egy kis Hargitai falucskában szolgálhattunk egy roma közösségben. Itt is megdöbbentő volt a szegénység. Sajnos az egész közösségben csak egy 15 éves fiú tud olvasni, így az Igét nem tudják naponként magukhoz venni. Imádkoztunk ezért a fiúért, hogy legyen rá lehetősége, hogy felolvasást tartson ebben a drága roma közösségben. Itt is ugyanazt tapasztaltuk, mint a Vajdaságban, 13 éves anyukák karjukon gyermekükkel vettek részt az Istentiszteleten. Gábor a jó pásztorról tanította őket, szinte eljátszva a történetet, hogy még a legkisebbek is megértsék az Ige üzenetét. Megértették, hogy mennyire értékesek Istennek, ugyanannyira, mint bármelyikünk, hiszen ugyan annyit fizetett értük is Isten, mint értünk, az Ő egyszülött fiát.

Teljesen azonosulni tudtunk az ottani problémákkal szolgatársainkkal Boldizsár Lászlóval és Pál Csabával, kik állhatatosan járják ezeket a falvakat, hogy a mások számára megvetett emberek felé szolgáljanak,mert felismerték Isten szívét. Készítjük, az embereket az Úr visszajövetelére bárhol vagyunk, vigyázva, hogy miközben másoknak szolgálunk, mi magunk hitelesek maradjunk, szükségünk van kegyelemre.

Hétfő este még egy házas alkalmat tartottunk Székelyudvarhelyen, nagyon áldott alkalom volt, az ő megfogalmazásuk szerint, teljesen újszerű, új felismerésekkel, megértéssel, dicsőség mind ezekért Istennek!

Az Urat látjuk munkában, igyekszünk teljes függőségben lenni Tőle. Örül a szívünk, hogy az Ő szőlőjében munkálkodhatunk. Tudjuk, hogy nagy áldás lesz a 2=1 Háza Misszió Erdélyben is, hiszen el nem mondható, hogy milyen nagy szükség van erre a szolgálatra. Az ördög terve nem változott, tudja, hogyha a házaspárokat egymástól el tudja választani, akár fizikailag akár páros magányban, akkor az Úrtól is el tudja őket választani, és elerőtleníti őket, hogy az elhívásukat ne tudják betölteni. Harcolunk ezért, és hirdetjük az Igét, igyekszünk tovább adni azt a szeretet, amit mi is minden nap megtapasztalunk Istenünktől.

„Legyetek ti is béketűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úrnak eljövetele közel van”(Jak5,8)

Szeretettel,
Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!