Evangelizációs istentisztelet: Amaro Del, Vincze Anna (Ancika néni, Kopasz Jenőné)

augusztus 6, 2011    
Kategória: Hírek

Augusztus 13-án, szombaton – a szokott időben – 17 órakor kezdődő istentiszteleten vendégünk lesz az Amaro Del és Kopasz Jenő felesége: Ancika néni.
Az együttesről néhány szó:
Az Amaro Del zenekar 1999-ben alakult, neve jelentése „a mi Istenünk”. A csapatot cigány emberek alkotják, akik egyben meggyőződéses keresztények is.
A zenekar tagjai Munkácson laknak, de sokat utaznak Magyarországra, turnéik során felléptek már Ukrajnában, Angliában, Norvégiában, Romániában, Németországban, Hollandiában és Lengyelországban is. Herszonban például, a Fekete-tenger partján egy jótékonysági zenei fesztiválon énekeltek 18.000 ember előtt.

Az Amaro Del mint zenekar célja kettős: egyrészt feladatának érzi a keresztény kultúra és üzenet terjesztését, másrészt szeretné a magyarság és cigányság közti párbeszédet szorgalmazni, illetve javítani. Ezt zenéjén keresztül szeretné kifejezni. Eddig három lemezük jelent meg.

Ancika néni (Vincze Anna) Kopasz Jenő felesége, akinek a szolgálatát egy ország megérezte. Még most is több évtizeddel a működése után, aki ellátogat Uszkára, mintha egy másik országba csöppenne. Erről több cikk is megjelent, ha bővebben érdekel kattints ide.

Élő adás

Ha esetleg nem tudnál eljönni, de érdekel, akkor élő adásban is közvetítésre kerül az alkalom: az istentisztelet ideje alatt a gyülekezet honlapján jobbra található „Ajánlott videó” helyén „Élő adás” lesz látható.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!