Franz Lippi: Isten teremtő ereje

szeptember 1, 2013    
Kategória: Hanganyag

2013. augusztus 31.

Hitünk által értjük meg, hogy a világmindenséget Isten a kimondott szava által teremtette, és hogy a láthatókat a láthatatlan dolgokból hozta elő. (Zsidók 11:3)

„A láthatatlan Isten látható képmása az elsőszülött Fiú, aki minden teremtmény előtt született, s aki által Isten a mindenséget teremtette: a mennyei és földi lényeket, láthatókat és láthatatlanokat, a szellemi uralkodókat, fejedelmeket, hatalmasokat és kormányzókat. Mindezeket Isten a Fia közreműködésével, és a Fia számára teremtette. A Fiú minden teremtménynél előbb létezett, s az egész világmindenséget ő tartja egyben.” (Kolossé 1: 15-17)

Jézus az egész világmindenséget uralja és birtokolja, az Ő nevére minden térd meghajol. Ő ugyanezt a tekintélyt ránk ruházta, így ha Jézus bennünk él, akkor mi is tudunk parancsolni a körülményeinknek. Ez a teremtett világ úgy van „programozva” („mindennek füle van”), hogy az Úr szavára reagálnia, engedelmeskednie kell. Ez érvényes minden élőlényre, sőt, a természeti erőkre (pl. szél, víz) és képződményekre (pl. hegyek) is.

Isten 6 nap alatt, a kimondott szavával teremtette az eget, a földet, és mindent, ami bennük van, a 7. napon pedig megpihent és felfrissült. Ha Istennek szüksége volt pihenésre, akkor minden bizonnyal nekünk is szükségünk van rá. Az, hogy megálljunk a napi rohanásban és megpihenjünk, hitet is igényel. És ha Isten mondta, hogy pihenjünk meg, akkor már nem csak a hitnek, hanem az engedelmességnek is a próbája ez. Isten arra vágyik, hogy töltsünk Vele időt, pihenjünk meg Benne, és bízzunk Benne, hogy Ő betölti a szükségeinket, és mindeközben Ő erővel, teremtő, környezetformáló erővel akar betölteni minket! Ennek a jelenlegi világnak égetően nagy szüksége van Istennek a szeretetére és erejére, mely mint egy invázió, úgy jön majd. És ebben minket is használni akar majd az Úr, de ehhez az kell, hogy megpihenjünk Benne és időt töltsünk Vele.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!