Hackerkedünk, hackerkedünk

július 31, 2009    
Kategória: Hírek

Tegnap, július 30-án orosz hackerek feltörték az eloige.hu és az imafal.hu oldalakat, és rendesen teleszórták vírusokkal. Természetesen volt mentésünk mind az adatbázisokról, mind a weboldalakról, így a helyreállítás csak egy-két órát vett igénybe, adatvesztés nem történt.

Megkérünk Benneteket, hogy a hasonló esetek elkerülése végett használjatok hosszú, 14 karakter körüli jelszavakat, mert ezek megfejtése (reméljük) lényegesen nehezebb. Addig is ameddig ezt megteszitek, lecseréltük mindenkinek a jelszavát. Az új jelszó nem más, mint az eddigi belépési nevetek egy adott karaktersorozattal kiegészítve.

A részleteket Szabó Miki javaslatára töröltük, ha korábban nem olvastátok, és nem tudtok bejelentkezni, akkor keressétek Vajda Gábort vagy Jeney Attilát, és természetesen Szabó Mikit :-) hogy segíteni tudjunk.

Köszönjük a megértéseteket!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

2 válasz   “Hackerkedünk, hackerkedünk”
 1. Szabó Miklós szerint:

  Kedves Admin,
  részvétem a támadásért.
  Ezt a jelsz0változást nehéz volna email-ben szétküldeni?
  És akkor most az email címemet is megszerezte a tavaris, hogy jól eladhassa a többi hasonlóan cukipofa levélszemétgyártónak?

  Többieknek tuti tippem a jelszóra:
  kis-nagybetű-számjegyek-pont-% keveréke 0, Y és Z és persze ékezetek nélkül
  Ez angol és magyar billentytűzeten is működni fog!

 2. admin szerint:

  @ Szabó Miklós: Hmmm… Hmmm…. A tavaris túl szép lenne, ha olvasná a honlapunkat, mert akkor ugye azonnal megtérne, és felhagyna alantas vitézkedésével, sőt szánom-bánom hozzászólásai során publikálná a módszert, hogy legközelebb ne szaladjunk bele :-)

  Szóval ez valami program, automata, vagy valami hasonló elektronikus jószág lehet, hogy ily érzéktelenül belepacsált ezekbe a tartalma oldalakba. Azért köszi az észrevételt, most gyorsan módosítom a jelszóképzés leírását…

Kérlek, írd meg a véleményed!