Harka Kálmán: Van élet a próbák idején is!

augusztus 7, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. augusztus 6.

Pál sok nehézségen ment keresztül élete során s ezek közepette sokszor csalódnia kellett az őt körülvevő emberekben, akik elfordultak tőle vagy szégyellték azt, ami vele történt. Az Igében azonban olvashatunk olyan emberekről is, akik nem ezt az utat járták, hanem bátorították Pált, könyörületesek és irgalmasok voltak vele szemben.

Az Úr legyen könyörületes Onéziforosz háza népe iránt, mert sokszor felüdített engem, és nem szégyellte bilincseimet. Sőt amikor Rómában volt, buzgón keresett engem, és meg is talált. (2Tim.1,16-17)

Mi vajon hogyan állunk azokhoz a testvéreinkhez, akik nehézségeken, próbákon mennek keresztül? A bűnt keressük az életükben vagy segítőkészen melléjük állunk?

Harka Kálmán testvérünk 4 alapvető hibát osztott meg velünk, amit akkor szoktunk elkövetni, amikor próbákba vagyunk:

  1. A tapasztalataink szerint módosítjuk a tantételeinket.
  2. Megmagyarázzuk az elfoglaltságainkat és visszaeséseinket.
  3. A megpróbáltatás alatt elszigetelődünk.
  4. A próbák alatt el kezdünk másokat ítélgetni.

Ha bármelyik ezek közül ismerősen hangzik, akkor sok bátorítást nyerhetsz ebből a prédikációból, hogy a mostani vagy a legközelebbi megpróbáltatásod idején a helyes módon tudj reagálni az eseményekre.

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül.(Jak.1,2-4)

mp3 letöltése 9,8 MB 42:49
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!