Hírek a Vajdaságból

július 19, 2010    
Kategória: Misszió, Vajdaság

„Titeket Isten küldött”, mondta egy fiatal asszony miután sírva elmesélte az életét, és átélte Isten szeretetét és megbocsátását. Isten hatalmas munkáját láthatjuk abban, hogy emberek megtérnek, eljutnak az igazságra, és a bánatot felváltja az öröm és a ragyogás. Sajnos azzal is találkozunk, hogy az emberek inkább szeretik a sötétséget, mint a világosságot, és nem mernek kijönni fényre, hogy az életük megváltozzon, de Isten jó! Vetjük az Isten szavát az emberek között, kérjük Isten kegyelmét, hogy mindig az Ő szeretete legyen bennünk.

A gyülekezeti ház építésében természetfölötti csodákat élünk át. Miután kinőttük a gyülekezeti házat, Isten megálmodtatta Gáborral a gyülekezeti ház bővítését. Elkezdtük hitből, mert pénzünk nem volt, de sok-sok ember szeretetből fakadó adakozása nyomán lépésről-lépésre haladhattunk. Jelenleg már kész a tető is, a kimondhatatlan forróság ellenére (+35-38 fokban) mindenki természetfölötti módon nagy szeretettel és nagy erő bedobással dolgozott. Mindenki hozzá adta a tehetségét, szakértelmét, humorát, erejét és tudását, ha volt a pénzét is, hogy épüljön Isten háza.

A Tisza hatalmas örömöt jelent, mert amikor már végleg kidőlünk, akkor lemegyünk a Tiszára, és jönnek a felüdülés percei, olyan jó az Úr hozzánk!

Ma is óriási bizonyságot élhettünk át. Az összes pénzünk elfogyott, de ennek ellenére Gábor megrendelte a víz szerelést. Idáig szinte minden szakmunkát testvérek csináltak szeretetből ingyen, de vízszerelő barátunk nem lévén, muszáj volt egy itteni szakembert felfogadni. Kiderült, hogy nem kevés pénzbe fog kerülni, hogy meg legyen csinálva a WC, a zuhanyzó, és a mosogató vízszerelése. Mindezek ellenére hitből megbeszéltük, hogy jövő héten emberünk elkészíti a vizes munkákat. Mind a magyar, mind a roma Istentiszteleten egy akarattal könyörgött a gyülekezet anyagi áldásért, mindenki átérezte a helyzet súlyosságát, arról nem is beszélve, hogy két hét múlva gyermek tábort szeretnénk itt tartani az itteni és a környékbeli gyermekek számára, amihez elengedhetetlen feltétel, hogy ezek meg legyenek. A roma Istentisztelet végén Gábor meghatódva jelentette be, hogy az adakozás összege szinte elég a vízszerelésre. Kimondhatatlan hála van a szívünkben. Minden nap megtapasztaljuk, hogy Isten törődik velünk. Nagyon kedves Neki a péterrévei gyülekezet. Nagyon hálásak vagyunk az Úrnak, azokért a testvérekért, akik önzetlenül fáradoznak, idejüket, energiájukat, pénzüket nem kímélve a gyülekezeti házon. Isten áldja meg őket hatalmasan!

A sok lelki beszélgetés során kiderült, hogy a legtöbb nő szenved az abortusz vagy a vetélés következményeitől, depresszió, önvádlás, szorongás, harag, megbocsátatlanság és egyéb gonosz érzésektől. A szívemre helyezte Isten, hogy ezen a területen is szolgálni kell a nők felé. Felhívtam a barátaimat a Kiáltás az Életért Alapítványnál, Bergs Zsuzsát és Seress Andit, hogy tudnak-e ebben a szolgálatban segíteni. Nagyon megörültek a lehetőségek, és Andi el is tudott jönni öt napra. Ma ment el, csodálatosan tudtunk egységben szolgálni. Személyesen is a családlátogatások során, de megkaptuk a falu központban a községházát is, ahol egy előadást tarthattunk az abortuszról, film vetítéssel együtt. Nagy élmény volt, ahogyan megnyíltak a nők, és elfogadták Isten bocsánatát. „Most annyira boldog vagyok” mondta egy 45 éves nő, akinek 17 éves korában volt abortusza, és azóta nem tudott megbocsátani annak a férfinak, akitől lett volna a gyermeke. Isten szabadítását láthattuk, és örültünk, hogy Isten szeretete annyira valóságosan ott volt közöttünk. Tudom, hogy ez egy kezdet volt, máskor is folytatni szeretnénk ezt a fajta szolgálatot is, óriási szükség van rá.

Gábor hetenként egy alkalommal alapozó biblia iskolát tart, Istennek hála még a környékbeli településekről is jönnek, hogy tanuljanak. Nagy áldás mindenki számára, új felismerésre jutnak, megismerik Isten akaratát, beszédeit, elmélyülnek a hitben.

Kérünk téged is, ki ezeket a sorokat olvasod, hogy imádkozz értünk, a szolgálatért, hogy minél több ember megismerhesse Isten szeretetét. Sok roma családdal is foglalkozunk, és tudjuk, hogy más nem segít, csak ha a gondolkodásmódjuk meg tud változni, Isten szerint kezdik látni önmagukat, egymást, az életüket. Elsősorban nem az anyagi segítség segít rajtuk, mert a ruha elszakad, a pénz elfogy, de, ha elhiszik magukról, hogy ők értékesek, sőt csodálatosak, Isten megálmodott költeményei, művészi munkái, akkor ki tudnak szakadni a generációs szokásokból, a szegénység tudatból, csak Isten a megoldás a számunkra, ez biztos, nincs más erő, hatalom, ember, senki és semmi, ami és aki meg tudná őket változtatni. Ez persze nem csak a romákra igaz, de talán a generációs gondolkodásmód, az átkok, a varázslás, okkultizmus, a szegénység és a segélyek miatt nekik nehezebb. Újra és újra állhatatosan el kell nekik mondani Isten szavát és üzenetét, ami által hit ébred a szívükbe, és képessé teszi őket a változásra.

Kérünk, hogy imádkozzatok további anyagi áldásokért is, hogy a missziós ház teljesen elkészülhessen. Álmaink szerint, itt szeretnénk foglalkozni a roma, a magyar, a szerb fiatalokkal. Szeretnénk gitár iskolát, felzárkóztató programokat, számítógépes ismereteket tanítani (ami ma már elengedhetetlen egy fiatal számára, ha boldogulni akar),hiszen nagyon sokan írástudatlanok, vagy nagyon gyenge ismerettel bírnak, mert nem járnak iskolába, vagy csak pár osztályt végeznek el, vagy csak kisegítő iskolába járnak, mert az államilag támogatott. Hisszük, hogy Isten továbbra is ki fogja rendelni az anyagiakat, ahogy eddig is csodálatosan megtette, de szükségünk van imákra, könyörgésekre. Kb. 800 000-1 000 000 Ft-ra van még szükség, hogy teljesen be tudjuk fejezni a házat. Különösen nagy szükség van a bádogos munkák elkészítésére, mert jelen pillanatban is az óriási zivatar miatt a házban is esett az eső, a tetők találkozásánál, nagyon beázik, és az ereszekre is nagy szükség lenne, mert a szomszédba átömlik a víz a tetőnkről, és a ház fala is nagyon ázik.

A 2=1 házas misszió európai vezetői felkértek minket, hogy, ahogyan Magyarországon is, így Szerbiában is kezdjük el a házas missziót. Most hétvégén tartjuk meg az első intenzív kurzusunkat házaspárok részére Szabadkán. Ide is több vajdasági településről fognak érkezni a házaspárok, hisszük, hogy Isten nagy munkája fog elkezdődni ezen a területen is.

Hisszük, hogy Isten hatalmas erőkkel munkálkodik itt a Vajdaságban is, mindenben Isten kegyelmére van szükségünk, mert Nála nélkül semmit nem tudunk tenni.

Az a legnagyobb áldás, ha azon a helyen vagyunk ahova Isten küldött. Te is, aki ezt a levelet olvasod, neked is kívánunk sok áldást, erőt, Szent Szellem vezetését, hogy azon a helyen, ahova Isten helyezett győzelmeket éljél át!

Békességed bőséges legyen!
Muzslai Gábor és Etelka

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!