Horváth Balázs: Böjt – avagy melyik utat választod?

január 11, 2011    
Kategória: Hanganyag

Horváth Balázs

2011. január 8.

Ha január, akkor 21 napos böjt!

Ennek megalapozásaként hangozott el az egy évvel korábbi tanítás sorozat (2009.08.01., 2009.08.22., 2009.10.24.) újabb része. Amit érdemes meghallgatni, ha böjtölsz, vagy ha fontolgatod érdemes-e, de még az Isten keresés, eme formáját rendszeresen gyakorló testvérek számára is bátorító lehet.

A prédikáció vázlatát ide kattintva tudod letölteni pdf formátumban.

mp3 letöltése 13,5 MB 59:02

Ha többet szeretnél tudni az ima és böjt összefogásról (célok, imatémák, felosztás), akkor látogass el az imabojt.blog.hu oldalra. Ha bátorításod, bizonyságod van, vagy látást, álmot kaptál, akkor ott megoszthatod az olvasókkal.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

3 válasz   “Horváth Balázs: Böjt – avagy melyik utat választod?”
 1. Papp Laci szerint:

  Olyan ez a 21 napos böjt időszak, mint Dávidnak az 1 Sámuel 24:5-ben leírt időszaka volt:

  „Amikor eljutott a juhaklokhoz, amelyek az útfélen vannak, volt ott egy barlang. Saul bement oda, hogy a szükségét végezze. Dávid pedig embereivel együtt éppen a barlang legbelső zugában tartózkodott. Akkor ezt mondták az emberek Dávidnak: Nézd, ez az a nap, amelyről azt mondta neked az ÚR, hogy kezedbe adja ellenségedet.”

  Miközben ez alatt a 21 nap alatt Isten népe olyan mélyen elrejtőzik az Úrban, a vele való kapcsolatbán, mint ahogy Dávid tette azt, amikor a barlang legbensőbb zugába húzódva tartózkodott, meg fogjuk tapasztalni, hogy Isten kezünkbe adja az ellenségeinket úgy, ahogyan azt Dáviddal is megtette.

  Ha a Vele való kapcsolat az életünkbe előtérbe kerül, az ellenség harc nélkül is a kezünkbe kerül!

  Sok áldást a böjthöz!

 2. Baté Dóra szerint:

  Köszönöm a tanitást.Buzdít,hogy böjtöljek.Hála legyen Istennek,hogy ez sok szívben elíndította.Szeretnék én is ott lenni 30-án a közös imán.Hiszem,hogy a Magyar eklézsia megerősödik.Ráki Tamás is a böjtről prédikált és egységre szólít.Aleluja

 3. bulik erika szerint:

  Sziasztok !láttam a yutobén a kisfilmet a 8-ai ima összejövetelről és abban az állt ahogy minden reggel 6- este nyolcig lehet menni imádkozni annyira jó nektek odafent Budapesten mi itt vidéken nagyon elvagyunk maradva de ugy gondolom követendő példa,azt szeretném kérdezni hogy ezalatt a 3 hét alatt valamilyen formában itt az interneten én a vidéki böjtölő is imádkozó isten gyermeke hogyan lehetnék mégis részese a közösségnek gondolok itt élő közvetítésre vagy szkyp által hogyan szeretnék együtt imádkozni veletek esetleg vidéki gyülekezeteket bevinni interaktív módon kérlek gondolkodjatok el ezen .köszönöm szépen.

Kérlek, írd meg a véleményed!