Horváth Balázs: Böjthöz – Építsük fel Dávid leomlott sátorát!

január 8, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. január 8.

Ezután visszatérek, és felépítem Dávid leomlott sátorát, romjait is felépítem, és helyreállítom, hogy keresse az emberek maradéka az Urat, és mindazok a pogányok, akik között elhangzik az én nevem. Így szól az Úr, aki ezt véghezviszi (ApCsel15,16-17)

Isten arra hív bennünket, az utolsó időkben élő hívőket, hogy építsük fel Dávid leomlott sátorát, szenteljük magunkat teljesen oda az Úrnak és szívünkben építsük fel a dicsérő és imádó oltárt. Az előttünk álló három hetes ima és böjt időszak a legkiválóbb „e sátor” felállítására.

Ha közeledünk Istenhez, ő is közeledni fog hozzánk. A böjt első számú célja nem más, mint hogy mindannyian közelebb kerüljünk az élő Istenhez, és átadjuk az uralmat Jézusnak az életünk minden területe felett. Mindezt akkor tudjuk megvalósítani, ha e böjtben nemcsak a testünket szánjuk oda az Úrnak, hanem az elménket, a gondolatainkat és az időnket is. Ehhez szükséges feladnunk a kedvteléseinket, hogy a szívünkben több helyet készíthessünk Istennek. Minden bálványt és pótszert ki kell dobálnunk az életünkből, hogy az Úr lehessen az első.

A hatékony Isten-keresés, ima és böjt eredményeképpen átélhetjük a 91. zsoltár áldásait, s ez idő alatt a szívünkben felépülhet az Úr iránti hódolat, vagyis Dávid leomlott sátora.

mp3 letöltése 6,0 MB 25:54

Ajánló

A 2011-es böjti időszak előtt is tanított Balázs ezeknek a napoknak a szív szerint való helyes megéléséről, hogy a legtöbbet nyerhesd belőle. A tanítás áttekintéséhez, meghallgatásához kattints ide!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!