Horváth Balázs: Vettél-e ma Szent Szellemet?

június 25, 2011    
Kategória: Hanganyag

Horváth Balázs

2011. június 18.

Lehet hallottál már több tanítást is Pünkösdről, a Szent Szellem keresztségről, a nyelveken szólásáról. Azonban mégis fontos ezekben az alapigazságokban újra és újra megerősíteni magunkat. Mint amikor a sátor cövekeket újra leverik, lehet ugyanoda, de most erősebben, mélyebbre, mert az évek alatt elmozdult.

Isten újszövetségi népe Pünkösdkor született meg. Miért pont akkor? Mert Isten az ószövetségi ünnepekhez igazította az újszövetség legfontosabb eseményeit. A mózesi törvény szerint az aratás ünnepe volt az első Pünkösdkor. Isten akarta így, hogy az aratás ünnepén szülessen meg az Egyház.

Pál apostol amikor Efézusba ért, és az ottani tanítványokkal találkozott az első kérdése mi volt?

„Vajjon vettetek-é Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek?” (Apcsel19,2)

Pál tudta, hogy gyülekezet alapításhoz ez a legfontosabb, Szent Szellem nélkül nem fog menni a munka. Itt a vettetek-e egy tudatos magatartásra utaló szó, nem egy véletlen következménye.

A második kérdés:

Akkor hogyan keresztelkedtetek meg? (Apcsel19,3)

Az első gyülekezetben a megtérés, bemerítkezés és a Szent Szellem keresztségről egyszerre tanítottak és egyszerre is igényelték és élték át. Lásd Péter prédikációját:

Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. (Apcsel2,38)

Ha most odamenne hozzád Pál és megkérdezné: Vettél-e Szent Szellemet? Mit felelnél? talán azt: „Igen a megtérésemkor”, vagy „Amikor 2 éve imádkoztak értem a vezetők” De nem erre vonatkozik igazából a kérdés, hanem:

Vettél-e MA Szent Szellemet?

mp3 letöltése 16,3 MB 01:11:16
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!