Ima- és böjt összefogás a nemzetünkért (2014. jan. 6-26.)

január 8, 2014    
Kategória: Hírek

Kedves Testvérünk!

Szeretettel hívunk Téged és Közösséged tagjait is 2014. január 6-26-ig tartó, immáron 5. háromhetes ima és böjt összefogásra, melynek célja, hogy – egy világméretű, felekezetközi mozgalom mintegy 8 millió résztvevőjével együtt – a 2014-es évet is egy közös országos szintű Isten-kereséssel indítsuk el, abban a hitben és reményben, hogy ahogyan az év elején „először keressük Istennek Királyságát”, úgy az év során „ráadásként minden más szükséges meg fog adatni” (Mát.6,33).

Azokban a napokban (az év 1. hónapjában!) én, Dániel, gyászoltam három egész héten át. Ízletes ételt nem ettem, húst és bort nem vettem a számba, olajjal sem kentem meg magamat, amíg el nem telt a három hét.
Ne félj, Dániel, mert az első naptól fogva, hogy rászántad magad a dolgok megértésére megalázkodva Istened előtt, meghallotta szavadat Isten… (Dán.10,2-4.12)

Tematika

1. hét: idén is a személyes életünkben való előrejutásra, megszentelődésre, megerősödésre fókuszálunk,
2. hét: országunk és nemzetünk megújulására, megváltozására,
3. hét: az Egyház és helyi gyülekezeteink megújulására összpontosítunk.

A részletes imatémákért kattints ide.

A böjt ajánlott formája

A böjt formáját minden gyülekezet és böjtöt vállaló testvér szabadságban és felelősen az Úrtól vegye el! Az első héten léböjtöt, a második és harmadik héten dánieli böjtöt javasolunk. Fontosabb, hogy lehetőleg kizárjunk minden figyelemelterelő és időrabló tényezőt, és egyénileg ill. testületileg is megalázzuk magunkat Isten előtt (Jak.4,8-10), keressük az Úr arcát (2.Krón.7,14), kutassuk az Ő Szavát, szinkronizálódjunk az Ő mennyei akaratával, terveivel és értékrendjével. Ezen nemes célok érdekében hasznos lehet még az internet- és egyéb média-böjt gyakorlása is a 3 hét alatt.

Szerveződés

Minden városban és térségben a gyülekezetek maguk döntik el és szervezik meg az imádkozások formáját, és azt is, hogy összefognak-e más gyülekezetekkel közös imaalkalmakat tartva e háromhetes időszakban. Budapesten hétköznapokon, hétfőtől csütörtökig imaalkalmak gyülekezetenként szervezve, péntekenként pedig nyitott, felekezetközi dicsőítő esték lesznek több helyszínen (január 3. és 17. az Élő Ige termében, a Felházban; jan. 10. és 24. – Pestlőrinci Agapé termében)

Böjtzárás

Minden résztvevő gyülekezet saját döntése és lehetősége szerint városonként vagy régiónként január 26-án közös istentiszteletet tart(hat). Budapesten a záró ünnepi istentisztelet 2014. január 26-án, vasárnap 10:00 órától lesz a Pestszentimrei Sportkastélyban, délután pedig más városokban is, mint Székesfehérváron 15:00 órától a Lehetőségek Házában.

Vezetői találkozók

A böjtben részt vevő gyülekezet vezetői, pásztorai Budapesten, a böjti időszakban minden héten szerdánként reggel 6-8 óra között találkozunk. Ezeken az egyeztetéseken együtt imádkozunk, úrvacsorázunk, megosztjuk tapasztalatainkat, megbeszéljük a január 26-i záró-alkalmat és az év további, előre látható eseményeit.

Kéréseket, kérdéseket, bizonyságokat az imabojt@gmail.com-ra lehet küldeni.

A részt vevő és szervező közösségek pásztorai

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!