Ismét karácsony

december 21, 2009    
Kategória: Gyerekmunka, Hírek

Talán, mint sok más helyen, mi is szeretünk megemlékezni Jézus Krisztus születéséről, mely a történelem egyik legfontosabb eseménye volt. A mi szemünkben mindenképpen, mivel e nélkül nem juthatnánk örök élethez… Így aztán minden évben a gyülekezeti családunkkal karácsony alkalmából tartunk egy ünnepi istentisztelet. Ez most sem maradt el, és 2009. december 20-án került rá sor. A szokásos szombat helyett vasárnap találkoztunk, mivel a szombat munkanap volt. A Tiszta Szív gyülivel együtt ünnepeltünk.

Mint minden karácsony előtti hétvégére, most is készültek a gyerekek, fiatalok egy kis előadással. Ők már pár hete minden szombaton bejöttek korábban a gyülibe, hogy egy viszonylag előadható színdarabot, és egyéb hasonló dolgot össze tudjanak hozni. Ez, úgy tűnik, sikerült is. Az alkalmat egy kis bevezető után a felnőtt dicsőítő csapat kezdte néhány énekkel. Majd, a kisebb gyerekeké lett a színpad, akik „A csillag üzenete” című színdarabot adták elő, Szabó-Mészáros Annamária vezetésével. Persze nem szabad elfelejtkeznünk a lelkes segítőiről sem. A történetet egy apuka mesélte el lányának, Karolának, miközben a csillagokat nézték. A 3 bölcs Betlehembe jutásáról szólt. Volt pár rendkívül tehetséges mesélő, akik ügyesen felolvasták szövegüket. (Tisztelet a kivételnek…) De ez is nagyon dicséretre méltó! A szerepelő gyerekek korhű ruhákban voltak, természetesen. A három kis bölcs mindenre gondolt így aztán jól tudták, mit kell magukkal vinni a nagy útra. A müzlitől kezdve az ajándékon át még egy modern bőröndöt is előszedtek a pince legaljáról… A legnagyobb sikert talán a „mozgó betlehemi csillag” aratta, a bölcsek kísérői mellett, akiket néhány vállalkozó szellemű felnőtt alakított. Volt köztük tevehajcsár, sátorkészítő, szakács, sőt, még testőr is. És persze a mellékszereplők és a statiszták nélkül az egész nem ért volna szinte semmit.

A nagy tapsvihart követően jöttek a tinik, akik elénekelték nekünk az „Adonai” című gyönyörű kis éneket, természetesen hangszerekkel kísérve. Aztán következett egy újabb színdarab, Jenőről, a szülők néhai büszkeségéről. Ő a haverok buzdítására ellopott némi pénzt egy plázacicától, majd elkapták, és börtönbe csukták. Itt nagy változáson ment keresztül, melyet egy szép kis tánc kísért. Majd a tárgyaláson kiderült, hogy e fiú bűneit eltörölte a vér, mivel segítségül hívta a legnagyobb bírót, Jézus Krisztust. A győzedelmes vég örömére még egy tánc következett. A tinik nem feledkeztek meg arról sem, hogy köszönetet mondjanak türelmes mesterüknek, Gondáné Emőkének, aki megírta a darabot, és még be is tanította nekik. Egy kis köszönőlapot is adtak hozzá, melyen sok-sok IGAZI puszi volt. A „Győztes leszel” című közismert dal is el lett énekelve a tinik jóvoltából. Aztán Csapó Hajnal szavalt, aki meglepően beleélte magát. Reményik Sándor Kegyelem című versét mondta el, nagyon profin. Majd a végére Török Tibi rendkívül megindító prédikációja következett. Mindenkinek lehetősége nyílt arra, hogy egy zsebkendővel szimbolizálva kidobhassa az arany szemetesládába a bűnös dolgait. Ez az arany szemetesláda Jézust jelképezte, aki a keresztre menetelével megadta nekünk azt, hogy a bűneinket Ő elé vigyük, és teljesen megszabaduljunk tőlük.

Az alkalom után volt egy kis szeretetvendégség, ahol szendvicseket és sütiket lehetett fogyasztani, és persze inni is. Mindeközben beszélgetésre, barátkozásra is sor kerülhetett.


Lezárásképp szeretnék mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánni! Remélem, nem felejtitek el az ünnepi igazi jelentőségét! Ja, és jövőre pedig szeretettel várunk ismét mindenkit!

:csend hangja:

[svgallery name=”2009_12_20_gy_karacsony”]

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Ismét karácsony”
  1. Gabor szerint:

    Mosolyogtató beszámoló az estéről.
    Én is ott voltam, nagyon jó volt. Még Emő díszleteit is kiemelném, szépen kidolgozott részlet gazdag volt. Nekem tetszett.

Kérlek, írd meg a véleményed!