Jan Boelsen: Pál apostol szenvedéllyel

szeptember 2, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. szeptember 1.

Talán sokan feltettük már önmagunknak a kérdést: ’Hogyan tudnánk környezetünket megnyerni Jézusnak?’ Pál apostol olyan ember volt, aki óriási hatást gyakorolt a környezetére, ezért életének tanulságai fontosak számunkra.

Pál apostol olyan drámai módon találkozott az Úr Jézussal, hogy egész élete radikális változáson ment át. Pál tanult ember volt, aki valószínűleg nem hallgatott volna másokra, magának az Úrnak kellett őt közvetlenül megszólítania. Isten pedig Szelleme által folyamatosan vezette, először 13 évre a pusztába, hogy Pál megtanulhassa, hogy Istennek egyikünk testi erejére sincs szüksége Királysága építéséhez, hanem az Ő hatalmas ereje és Szelleme által irányít mindent az életben.

„Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra.” (Fil3,7-11)

Pál szívével szenvedélyesen szerette az Urat, s rámutatott arra, hogy csak az tud szenvedélyes lenni, aki önmagának meghalva, önmagát teljesen feladva koncentrál az Úrra. Csak az tudja szenvedélyesen szeretni Jézust, aki nem csak a bűneit, hanem mindenét, az egész életét, az élete áldásait, jó dolgait is az Úrnak adja.

Az Istennel való találkozás és iránta érzett szenvedélyes szeretetünk pedig létrehozza bennünk az üzenetet, amit prédikálunk. S ha ez az üzenet az evangélium egyszerű üzenete, amelynek megértése és megélésére időt szánunk, akkor Pálhoz hasonlóan mi is nagy hatást gyakorlunk majd környezetünkre, s életünket Isten dicsőségére éljük.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 14,4 MB 01:02:54
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!