John Mulinde: A hatékony ima alapelve

június 4, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. június 3.

Mulinde testvér az budapesti imafal alkalmon megosztotta tapasztalatát és az Úrtól vett kijelentését, hogyan lehetnek hatékonyabbak imáink

Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket. Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle. (1Jn5,14-15)

Isten hűségesen megválaszolj az imákat nemzeti szinten és a városunk megváltozására nézve is. Azonban néha azt tapasztaljuk, mintha elakadnának a válaszok, nem érkeznének meg hozzánk. Így történt ez Ugandában is, ekkor jöttek rá, hogy az ima nem arról szól, hogy tájékoztassuk Istent, hogy mi történjen, hanem hogy az imakamránkban vele együtt kitaláljuk, hogy mi lenne a célra vezető. Érvelünk és együtt gondolkodunk az Úrral, ez egy kapcsolat, egy közösség Vele, nem csak egyszerűen elmondjuk mit szeretnénk.

Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked. Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle.” (Mt6,5-8)

Isten nem akkor hallgatja meg az imát, ha sokszor elmondjuk hanem ha hagyjuk, hogy Ő megváltoztasson közben! Ha azt szeretnénk, hogy megváltozzon a városunk, akkor hagyjuk, hogy Isten minket is átformáljon!

Vagy megveted jóságának, elnézésének és türelmének gazdagságát, és nem veszed tudomásul, hogy téged az Isten jósága megtérésre ösztönöz? (Róm2,4)

Isten jósága nem csak a környezetünket, de minket is meg tud tisztítani, megtérésre tud vezetni, a szentségnek egy magasabb fokára elvezetni. Ez a nagyon fontos, mert Dávid is ezt mondja:

Ha álnok szándék lett volna szívemben, nem hallgatott volna meg az Úr. De Isten meghallgatott, figyelt imádságom szavára. (Zsolt66,18-19)

Nagyon fontos, hogy érzékenyek legyünk arra, hogy Isten mit akar megváltoztatni az életünkben és semmihez se ragaszkodjunk annyira, hogy ezzel megakadályozzuk abban, hogy Ő az imának egy hatékonyabb fokára vezethessen minket.

Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján! (Zsolt139,23-24)

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “John Mulinde: A hatékony ima alapelve”
  1. SANDOR ZOLTAN szerint:

    Nagyon helyenvalo egyszoval tetszik.

Kérlek, írd meg a véleményed!