John Mulinde: Harcolj a nemzeted gyógyulásáért!

május 18, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. május 17.

Az ugandai (át)változások, ébredés személyes megtapasztalója John Mulinde szolgált közöttünk. Kb. 4 az egyben prédikáció hangzott el. Kezdésnek harcba hívott minket a nemzetünkért, amelyben mindenkire szükség van.

Jóel 3,9-14 Hirdessétek ezt a pogányok között; készüljetek harczra; indítsátok fel a hősöket. Járuljanak elé, jőjjenek fel mindnyájan a hadakozó férfiak! Kovácsoljátok szántóvasaitokat kardokká, kaszáitokat dárdákká; mondja a beteg is: Hős vagyok! Siessetek és jőjjetek el ti népek mindenfelől, és seregeljetek egybe! Ide vezesd Uram a te hőseidet! Serkenjenek fel és jőjjenek fel a népek a Josafát völgyébe; mert ott ülök törvényt, hogy megítéljek minden népeket. Ereszszétek néki a sarlót, mert megérett az aratni való! Jertek el, tapossatok, mert tetézve a kád, ömlenek a sajtók! Mert megsokasult az ő gonoszságuk! Tömegek, tömegek! az ítélet völgyében! Mert közel van az Úrnak napja az ítélet völgyében!

Azonban a fő üzenet egy útmutatás, bátorítás volt: nem szabad belefáradni az ébredésért folytatott imába. Mert minden nemzetnek van egy elhívása, amit Isten eltervezett számára. Minden nemzetnek vannak ajándékai, amiket fel kell ismerni és szolgálni velük.

1Krón.7,14 de megalázza magát népem, amelyet az én nevemről neveznek, ha imádkoznak, keresik az én orcámat, és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat.

Itt három fontos összetevő van, ami az ország gyógyulásához vezet:

  1. Megalázza magát
  2. Imádkoznak
  3. Megtérnek

Ezután Isten kész olyan változásokat hozni egy nemzet jelenébe és jövőjébe, amit emberileg elképzelni sem lehetett. Ami Ugandában megesett: társadalmat átformáló változások, pásztorok adnak tanácsot a miniszternek és a katonai vezetőknek, hamis oltárok estek le. Ezek itt Magyarországon is megtörténhet

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “John Mulinde: Harcolj a nemzeted gyógyulásáért!”
  1. gkiss szerint:

    Nagyon örülök annak, hogy Ugandában ilyen jelek, csodák történnek!
    Hiszem azt, hogy Magyarországon is ez megtörténhet. De arra föl kell készülni, hogy ehhez kemény elkötelezett, kitartó imaharcot kell folytatnia minden kereszténynek!
    kg

Kérlek, írd meg a véleményed!