Jurek Schulz előadássorozata Magyarországon

május 1, 2010    
Kategória: Hírek

Jurek Schulz messiási zsidó testvérünk 2010 május 27-én csütörtökön 18 órától „Jézus életét és működését jobban megérteni” címmel, előadást tart a gyülekezetünkben, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Jurek Schulz az AMZI (Arbeitsgemeinschaft für das messianische Zeugnis an Israel – Messiási Bizonyságtétel Munkaközössége Izráelért) munkatársa. Keresztény gyülekezetek meghívására 2010. május 15. és 28. között az alábbi témákban tart előadásokat:

  1. A pünkösd zsidó történelmi jelentősége
  2. Arab-izraeli viszony a Biblia fényében
  3. Antiszemitizmus a múltban és jelenben
  4. Gondolatok Jézus életéről és működéséről
  5. A világ legrobbanékonyabb négyzetkilométere – Jeruzsálem és a Templomhegy
  6. Zsidó ünnepek és üdvtörténeti jelentőségük
  7. Isten szövetségkötései Izráellel és az Egyházzal

Jurek Schulz élettörténetének megismerése fontos ahhoz, hogy jelenlegi szolgálata jelentőségét láthassuk. Az elődei Lengyelországból érkeztek Frankfurtba – innen a Jurek név -, nagyapja Krakkóban volt rabbi. A II. világháborút a védett zónában élték túl, amerikai védelem alatt. A háború után a túlélőkből újra zsidó jelenlét jött létre Németországban. Fiatalkorának szellemi otthona a frankfurti zsinagóga volt. Az egyetemen teológiából és szociológiából szerzett végzettséget.

Az Újszövetség tanulmányozása során felismerte, hogy Jézus Krisztus a megígért Messiás – akiben személyes Megváltóját ismerte fel. Már gyermekkorától emlékszik a szukkot örömteli voltára, és azóta megértette lényegét: hogy az élet törékeny, a szabadság mulandó, és ezért értékük felbecsülhetetlen!

Jurek a németországi messiási zsidó munkáért felelős, ahol eddig kb. 40 gyülekezet alakult. Jelenleg több országban tart előadásokat, számos könyvnek és Izraellel kapcsolatos bibliai tanulmánynak szerzője. Évente többször látogat Izraelbe az ottani gyülekezetek és szervezetek támogatása céljából.

Mi az AMZI célja?

Az antiszemitizmus, ezen belül a keresztény antiszemitizmus gyökereinek feltárása, az emberiség történelmében betöltött szerepének hiteles bemutatása. Az előadások bizonyítani kívánják Isten tanításainak erejét a bibliai történetek, próféciák, zsidó ünnepek által, s ezekkel bátorítani, segíteni, tájékoztatni az európai messiási mozgalmakat, keresztényeket és nem hívőket egyaránt.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!